www.car.cz
 

Berounský vrch 2007 - letos opět po několika letech
     4.4.2007 16:43 - tisková zpráva


Po několikaleté přestávce se ve dnech 14. a 15. dubna uskuteční v Berouně volný závod automobilů do vrchu, jehož pořadatelem je Asociace jezdců ZAV.

Oproti dřívějším letům dojde k prodloužení tratě až před obec Železná, což znamená délku 3600 metrů s převýšením 190 metrů. Přímý úsek po výjezdu z lesa, u odbočky na Lhotku, bude ztížena dvěma retardery, a v tomto úseku budou moci diváci sledovat jezdce v úseku až půl kilometru dlouhém.


Závodu se zúčastní jak pravidelní účastníci domácího šampionátu závodů do vrchu, případně pravidelní účastníci mistrovství Evropy, tak jezdci tzv. hobby závodů, kteří pojedou tzv. jízdu pravidelnosti. Pozvání přijalo také jezdci z rallye, rallycrossu či okruhů, což učiní ze závodu ojedinělou podívanou.

 

Tolik různorodé techniky, včetně historických automobilů, neuvidí diváci na žádném jiném motoristickém podniku.


Dnes čítá seznam přihlášených jezdců 150 jmen. Ze zajímavých jmen jmenujme například pravidelné účastníky evropského šampionátu Petra Vojáčka nebo Martina Jermana s vozy Alfa Romeo, kteří dají závodu přednost před ME na Sicílii.

 

Ve stejném týmu pojedou i syn Lukáš Vojáček a dcera Gábina Jermanová s vozy Opel Astra OPC. Z dalších vrchařů se představí dále mj. Jaromír Malý s Fordem Escort, Tomáš Hank s Renaultem Clio, Vladimír Liška s BMW M3, Jiřího Lose s Opelem Astra.


Na startu se objeví také Miroslav Fajkus se spiderem Lucchini, který bude zřejmě nejrychlejším vozem celého startovního pole. S druhým spiderem PRC-Opel pojede ještě Petr Vítek. Nebude chybět ani nejrychlejší dívka Edita Prášková s monopostem Dallara F301.


Jak jsme řekli, zkrátka nepřijdou ani příznivci historiků, s vozem Š 110 RC se představí mj. bývalý tovární jezdec Josef Srnský, s legendární Škodou 130 RS Martin Vondrák, s Porsche 911 pravidelný účastník Evropského poháru Arnošt Neubauer, s monopostem Chevron pak Jaroslav Prášek, s krásným NSU TT  známý vynikající vrchař ze 70. let Miroslav Adámek a Tatru 603 představí Stanislav Hajdůšek.

 

Atraktivní podívaná bude jistě také na historické Ferrari Dino či nové Ferrari Modena nebo Pontiac Firebird řízený Danem Perglem. Účast přislíbili také rallycrossoví jezdci Pavel Koutný se Škodou Fabia WRC nebo Tomáš Kotek s Hondou Civic, z okruhových specialistů se představí mj. Jiří Jupa se Škodou Octavia.

 

Soutěžní jezdce budou zastupovat například Marcel Tuček, Martin Kožmín, Radek Mifka s vozy Mitsubishi Lancer, Jiří Vlček s Peugeotem 206 S1600 nebo Václav Stejskal s Dacií Logan.


Tréninkové jízdy začínají po oba dny už 7.30 hodin, závody, které se jedou na tři měřené jízdy, od 12.00 hodin. Start je na kraji Berouna za železničním přejezdem směr Kladno, depo je umístěno za cílem, v obci Železná. Diváci vstupné neplatí.

 

 

Asociace ZAV, Eduard Patera
x.racing@seznam.cz

 


 
 
Fotogalerie:   Jan Kopecký v Portugalsku 2007

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose