www.car.cz
 

Studie Chevrolet Groove je aktuální a funky
     5.4.2007 21:30 - tisková zpráva


Studie Chevrolet Groove

 

Studie Chevrolet Groove je aktuální a funky, odkazuje se ale i na nejlepší tradice značky Chevrolet – například svislým čelním sklem a výraznými blatníky, které tomuto prototypu propůjčují robustný vzhled, připomínající retro modely „hot rod“.

 

Jawook Koo, tvůrce exteriéru z designerského centra GM v jihokorejském Incheonu, se snažil, aby i malý vůz byl skutečnou velkou „osobností“.

 

„Chtěl jsem se vymanit ze stereotypu malých aut, která působí nejistě a nevýkonně. Zákazník se musí cítit bezpečně už když se na tento automobil jenom podívá,“ říká Jawook Koo.

 

Studie Groove slabošsky skutečně nepůsobí. Výrazný vnější vzhled v matném laku Lunar Quarz kontrastuje s chromovanými detaily. Velká pětipaprsková 17“ kola posunutá výrazně dozadu vyvolávají dojem, že vůz je o hodně delší, než v skutečnosti je. Díky krátké kapotě a rovné, ploché střeše a bokům je uvnitř dostatek prostoru. Kontrastní třmeny upozorňují na velká kola.

 

Krátký převis karoserie má integrované ventilační otvory a LED mlhová světla. Podlouhlé světlomety vůz vizuálně prodlužují.

 

Přední kola studie Groove pohání účinný vznětový motor o objemu 1,0 l.

 

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Testy vozů WTCC v Brně 4.4.2007 od Jirky Navrkala

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose