www.car.cz
 

Start úvodního podniku sezóny Octávia cupu je tu
     tisková zpráva


 
Na roštu bude dvaadvacet vozů
 
Česká pojišťovna – Škoda Octavia Cup 2004 startuje podnikem, který dokonce nese jeho jméno. Na Autodromu Duhové Energie v Mostě bude 14. – 16. května zahájen letošní osmý ročník poháru,  který na domácích okruzích nemá konkurenci. Napjatě očekáván je nejen start zcela nových účastníků, ale i staronových hvězd, které prestiž série stále láká nazpět.
 
V týdnu před závody se podle propozic na dotyčné trati nesmí samostatně trénovat. Poslední možnosti k seznámení s mosteckou závodní dráhou a doladění techniky v neděli 9. května využili například Jiří Skula, Martin Dlouhý, Adam Lacko, Jiří Gottwald, Daniel Šorm a také soutěžák Roman Kresta. Okruhová premiéra v něm vzbuzuje velmi rozporuplné pocity. „Auto jede pěkně, oproti soutěžnímu stroji specifikace WRC je to pochopitelně zase něco jiného.  Jel jsem pár koleček za Jirkou Gottwaldem a koukal na optimální stopu. V soutěžích se nedá nějak přesně popsat, zmapovat průjezd erzetou, na okruhu teoreticky ano. Ale skutečně jen teoreticky. Jsem opravdu hodně zvědavý na ostrý závod, kdy nás na trati bude společně přes dvacet. A očekávání? Pochopitelně vítězství,“ ironicky se v boxech smál Roman.
 
Mnoho pilotů si jezdeckou formu udržovalo už od časného jara. Jiří Jupa bodoval už při vrchařském Brněnském Draku a pak při mistrovském víkendu na Masarykově okruhu na začátku května. „Připraven jsem, myslím, docela dobře, auto drží, formu mám a hlavně se hrozně těším,“ okomentoval člen Bohemia Racing Teamu přípravy na mostecký Česká pojišťovna – Škoda Octavia Weekend. V Brně byli na prvního máje ovšem k vidění i Milan Maděryč, Jiří Janák, Michal Matějovský, či Štefan Rosina mladší. Bojovali zde sice s jinou technikou, ale ne nadarmo se říká, že každý ujetý kilometr se závodníkovi vždy hodí.
 
První volný trénink poháru octavií se v pátek 14.5.  jede v 11,40 a druhý pak v 15,50 hodin. Půjde o půlhodinové seznamovací jízdy, aby se pak jezdci mohli v sobotu skutečně naplno pokusit v kvalifikacích o získání co nejlepšího postavení na startu pro nedělní první závod. Sobotní dopolední měřený trénink potrvá hodinu a začíná v 9,25. Odpoledne pak budou mít jezdci ještě možnost opravy nejlepšího času v půlhodinové jízdě od 13,50 hodin. Nedělní sprint na deset kol startuje v 10,30 a odpolední hlavní závod ve 14 hodin a 40 minut.
 
 
 
 
tisk info (10.5. 2004)
 
Fotografie, audio a video záznamy ze závodů Česká pojišťovna - Škoda Octavia Cup 2004 jsou na internetových stránkách www.cp.octaviacup.cz

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose