www.car.cz
 

Lukáš Pešek si možná odskočí z MS moto do BMW 130i Challenge !!!
     5.4.2007 21:49 - tisková zpráva


O uplynulém víkendu se poprvé na automotodromu v Brně představily vozy BMW 130i Challenge určené k testování budoucích jezdců BMW 1 Challenge. Za volantem se objevil také účastník mistrovství světa silničních motocyklů Lukáš Pešek!

 

Po dva dny byly čtyři vozy stále v jednom kole a celkem se na nich vystřídalo 33. jezdců. Nepřijeli jen nováčci, ale i mnoho jezdců, kteří měli již s vozem dočinění z některých předchozích testů.

 

Počasí tentokrát vyšlo a zkušení jezdci, jako byl Lumír Firla ml., který startoval již v loňském roce, testovali vozy v nových specifikacích pro nezadržitelně blížící se novou sezónu. I tentokrát se někteří nevyhnuly kolizím. Jedna z nehod zastavila vůz cca na 1hod., když jeden z jezdců skončil ve svodidlech, které posunul asi o 0,5m. BMW 130i Challenge ale opět prokázalo svou tuhost, když došlo jen k poškození laminátových a plechových dílů.

 

V rámci testovacího dne se za volantem „jedničky“ objevil také nejlepší motocyklový jezdec Lukáš Pešek. Lukáš měl na automotodromu své povinnosti, ale o tomto značkovém poháru ví již delší dobu a projevil zájem o testovací jízdy. Bohužel k jeho časové vytíženosti odjel pouze jednu 30-ti minutovou jízdu.

 

Jel jsem s respektem nemám se zadním náhonem žádné předchozí zkušenosti“ prohlásil Pešek po seznamovacích jízdách. Zda se Lukáš objeví za volantem i při některém závodu nyní nedokáže odpovědět „pokud budu mít dostatek času, rád bych si v rámci relaxace odjel jeden či dva závody.“

 

Rozhovor s Lukášem Peškem poskytneme v nejbližší době.

 

 

 

Milan Bydžovský

Media manager BMW 1 Challenge


 
 
Fotogalerie:   Testy vozů WTCC v Brně 4.4.2007 od Jirky Navrkala

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose