www.car.cz
 

Brněnský Drak otevřel sezónu vrchařů. Dvakrát vyhrál Nevěřil s F 3000
     9.4.2007 13:58 - Vladimír Rožánek


První závod sezóny se nejlépe vydaři Dušanu Nevěřilovi, který se svou Lolou T96/50 nenechal nikoho na pochybách, že tento silný stroj dokáže zajet velice kvalitní časy a okruhy těmto strojům svědčí. Celkové první místo mu patřilo též v kategorii E2. Milanu Svobodovi, jenž s novou Dallarou zle potrápil i silnější prototypy, patřilo místo druhé.

Před jeho strojem se musel pro tentokrát sklonit i Jilemničák - Ing. Krámský, který na Reynardu K-07 dosáhl čas o 3 sekundy horší. Třídu M ovládl Václav Janík s BMW, který v letošním roce bude hájit barvy Buggyry International Racing týmu. Bohuslav Urban s Fábií se trochu seznámil se svodidly a tak na body si musí počíhat jinde.

Trochu méně obsazená enka vyhrál v první závodě Jureňa, před Jakešem, ve skupině A dominoval Josef Komárek s Mitsubishi Lance Evo 6 a ve skupině SP projel vítězně cílem Martin Jerman na Alfě Romeo 147. Skupina C pro prototypy se stala kořistí Miroslava Fajkuse a objevil se v ní nováček Vladimír Burian z týmu GSM na stroji Lucchini. Formulová skupina NF skončila v rukou Poláška na Van Diemen. Skokan Janda dojel poslední z kvalifikovaných jezdců skupiny NF a spíše se s vozem seznamoval.


Ve druhém závodě znovu ukázal soupeřům výfuk Dušan Nevěřil a velmi pěkně tak vstoupil dvojitým vítězstvím do domácí vrchařské sezóny ve skupině E2. Ve druhém závodě si polepšil Ing. Otakar Krámský a jeho Reynard F3000 ho dovezl k druhému místu absolutně i ve skupině E2.

Třetí místo absolutně patřilo Pelhřimovskému Milanu Svobodovi, který tak ukázal, že s obhajobou loňského vítězství, to myslí vážně.

Skupině M tentokráte vévodil Martin Novotný se strojem Opel Speedster a sebral první místo z prvního závodu Václavu Janíkovi z Buggyry na BMW. Ve skupině A překvapil prvním místem Petr Líbal na BMW ze Šenkýřovi stáje, druhý skončil Josef Komárek a bronz si opatřil Jaromír Malý s Escortem.

Zlato ze druhého závodu třídy SP odváží Petr Vojáček na Alfě Romeo 147, o sekundu horší byl Zahradníček s Peugeotem 306. Skupina N patřila, stejně jako v prvním klání Jureňovi a prototypy Fajkusovi, před Burianem. Smůlu při závodech měl Miloš Beneš, protože jeho formule Ralt nechtěla startovat. Národní formule opět vyhrál Polášek a Jakub Janda dojel zlepšeným výkonem opět poslední.

Celkem hodně vozů se objevilo ve formulové třídě E2 a jména Nevěřil, Beneš, Svoboda, Kostruh nebo Tóth ještě letos rozhodně uslyšíme.


Výsledky Brněnský drak 2007

1. závod absolutně:

Dušan Nevěřil – Lola T96/50 F3000

Milan Svoboda – Dallara F3 STV 2000

Otakar Krámský – Reynard K-07 F3000

Miroslav Fajkus – Lucchini P3 95M

Miloš Beneš – Ralt RT 23

2. závod absolutně:

Dušan Nevěřil – Lola T96/50 F3000

Otakar Krámský – Reynard K-07 F3000

Milan Svoboda – Dallara F3 STV 2000

Miroslav Fajkus – Lucchini P3 95M

Vladimír Burian – Lucchini P3 B2


Vláďa Rožánek

 


 
 
Fotogalerie:   Brněnský drak v momentkách Pavla a Tondy Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose