www.car.cz
 

Nyní je na řadě AGROTEC IVECO rally 2007 Hustopeče
     11.4.2007 10:16 - Pavel Jelínek


O právě uplynulém velikonočním víkendu odstartoval Valašskou rally letos nově vypsaný šestidílný šampionát mistrovství republiky. Jako druhá v pořadí je nyní na řadě rovněž dubnová 3. AGROTEC IVECO rally 2007, do jejíhož startu zbývají necelé dva týdny. Pojede se ve dnech 20. a 21. dubna a již nyní je zřejmé, že se na startu objeví i minimálně dva vozy specifikace WRC.

 

Valašská rally nabídla v pátek a v sobotu kvalitní tratě a pěkné souboje, ale také několik karambolů. Především o absolutní prvenství se pak bojovalo až do posledních metrů soutěže – a  ostatně se vlastně  bojuje nadále, tzv. u zeleného stolu. Karel Trněný a Leoš Flídr přijeli oba s Octáviemi WRC a v cíli je dělily pouhé čtyři sekundy. Jenže ve hře je ještě sporné přidělení náhradního času, takže je možné, že ještě může dojít k prohození zatím neoficiálního pořadí prvních dvou posádek.

 

Hlavní pro fanoušky ovšem je, že souboj obou vozů WRC by se měl opakovat také na Hustopečsku. Oba jezdci prohlásili, že pojedou celý šampionát mistrovství republiky a že se chystají i na tuto soutěž na jihu Moravy. Pro obě posádky pak bude start na zdejších tratích novinkou, takže lze opět očekávat vyrovnaný souboj. Skupina N se na Valašsku stala kořistí Brňana Jiřího Volfa, který se na pro něj téměř domácí AGROTEC IVECO rally rovněž chystá. Navíc přijede již se svoji zbrusu novou EVO devítkou. Stejně tak se opět objeví Josef Peták s Renaultem Clio S 1600, muž z plakátů a propagačních materiálů hustopečské rally, který mimochodem vloni v lese trefil dřevěnou srnku, jak sám říkal, když skončil mimo trať…..

 

Chybět nebudou ani historici a tak se fanoušci jistě mají na co těšit. „Odhadujeme, že by mohlo přijet kolem sedmdesáti posádek,“ podotýká ředitel soutěže Rudolf Kouřil.

 

Posádkám ještě připomínáme, že termín uzávěrky  přihlášek na 3. AGROTEC IVECO rally 2007 je již ve středu 11. dubna 2007. Do uzávěrky tedy zbývají už pouze hodiny !!

 

Samotná soutěž se včetně seznamovacích jízd uskuteční během tří dnů. Seznamování posádek s tratí začne ve čtvrtek 19. dubna v 8,00 hodin ráno a od pravého poledne stejného dne bude otevřen servisní areál v jinak uzavřeném objektu v Zaječí, kde posádky mimochodem čekají téměř ideální podmínky a určitě zde nelze očekávat prostorové problémy, s kterými se musejí potýkat mnozí další pořadatelé. Vlastní seznamovací jízdy pak končí v pátek 20. dubna v poledne. To ale pro změnu zahájí práci úředníci a poté technici - začne administrativní přejímka a o půl hodiny později pak i technická přejímka.

 

Pro diváky jistě stojí za připomenutí, že po celou dobu soutěže bude servisní areál v Zaječí volně přístupný, aby mohli sledovat činnost mechaniků a doprovodů, případně získat nějaké ty autogramy nebo mohli pořídit fotografie a videa. Úderem 16 hodiny zahájí předstartovní program na Dukelském náměstí v Hustopečích a o hodinu později se na startovní rampě objeví vybrané posádky, které zde čeká představení  divákům a hostům.

 

 

Celá trať 3. AGROTEC IVECO rally 2007 nabídne 10 rychlostních zkoušek, které měří 125,31 km. To hlavní se uskuteční v pátek pozdě večer a v průběhu soboty. Start bude v pátek 20. dubna ve 21,30 hodin a hlavní dávka rychlostních zkoušek je naplánována na sobotu 21. dubna 2007. Start druhé etapy soutěže je v 9,00 hodin ráno v Zaječí, kde je zároveň před páteční půlnocí cíl první etapy. Cíl bude na stejném místě, jako páteční start, tedy na Dukelském náměstí v Hustopečích. Příjezd prvního jezdce je plánován na 16,29 hod.

 

Nejdelší rychlostní zkouškou soutěže bude Divácká, dlouhá bez pár metrů  15 km. Pojede se celkem třikrát. Jen o něco kratší bude RZ Němčičská s délkou 13,29 km. Ta se pojede rovněž třikrát. Také RZ Hustopečská, dlouhá 10,60 km, se pojede  třikrát, z toho ovšem jednou v pátek a dvakrát v sobotu. Zbývající RZ Kurdějovská bude se svými 8,70 km nejkratší a pojede se pouze jednou v pátek večer. Její část ovšem bude využita i jako jedna ze sobotních erzet.

 

 

Tisková zpráva III. AGROTEC IVECO RALLY 2007 č. 8

V Brně 10. dubna 2007

 

Pavel Jelínek

mediaservis

732 223456

 

Hlavní partneři akce:

 generální sponzor: AGROTEC a.s. Hustopeče,

 hlavní sponzor :     IVECO ČR Praha

Oficiální stránky: http://www.AGROTECautoklub.cz/

                               http://www.AGROTEC.cz/

 

 

Kalendář Mistrovství české republiky 2007

Termín             Soutěž 

 

6.-7. 4.            Valašská rally

20.- 21. 4.       Rally Hustopeče

25.-26. 5.        Rally Hradec Králové

3.-4. 8.            Rally Pelhřimov

7. - 8. 9.          Rally Vyškov

12.-13. 10.      Rally Vsetín


 
 
Fotogalerie:   Valašská rally 2007, foto Jiří Dokulil

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose