www.car.cz
 

V úvodním podniku sezóny na mosteckém okruhu bude na co koukat
     tisková zpráva


Pohár octavií teprve odstartuje, republikový šampionát už běží
 
Závratným tempem se přiblížil termín letošního prvního velkého podniku, kterým Autodrom Duhové Energie v Mostě vstoupí do motoristické sezóny  roku 2004. Česká pojišťovna - Škoda Octavia Weekend se od 14. do 16. května ponese především ve znamení startu nejlepší domácí okruhové série, ale také pokračování republikového šampionátu, který začal na začátku měsíce v Brně.
 
Samostatné kategorie, do nichž je Mezinárodní mistrovství ČR v závodech automobilů na okruzích rozděleno, jsou hojně obsazeny. Diváci, kteří  budou závody jednotlivých Divizí sledovat, se rozhodně mají na co těšit. Jednoznačně nejatraktivnější jsou boje Divize 4, kde v sobotním vytrvalostním závodě na tři hodiny startuje přes čtyřicet "plechových" vozů! Tříhodinovka se v Brně stala opět jasnou záležitostí dua Antonín Charouz a Tomáš Enge, kteří sedlají exkluzivní Mercedes Benz AMG 3000 z německé série DTM. Velmi dobře si vedli také slovenští jezdci na silných vozech porsche, Milan Maděryč, ladící si formu pro pohár octavií za volantem Audi A4 ST, či členové nově vzniklého Český Telecom Prima Teamu, jenž do šampionátu nasadil  fotogenickou Alfu Romeo 147 GTA.  Připočteme-li celou řadu dalších kvalitních vozů a špičkových jezdců nejen z České republiky, Slovenska, ale i Polska, Německa, Rakouska a Maďarska, je jasné, že 15. a 16. května bude v Mostě rozhodně na co koukat.
 
Připomenout je nutné i bohatě obsazené startovní pole Divize 3, tedy kategorie, kterou jezdí Národní formule do 1400 ccm.  Naopak nedostatkem domácích monopostů trpí Divize 2, kam patří silnější formule s motory o kubatuře nad 1400 ccm. Naštěstí je zde startovní pole doplněno alespoň o rakouský pohár F3. Samozřejmě zopakujme, že hlavním lákadlem víkendu budou sobotní měřené tréninky, nedělní dopolední sprint a pak odpolední hlavní závod Česká pojišťovna - Škoda Octavia Cupu 2004. Ten letos nabízí skutečně bohatě obsazený startovní rošt, který čítá rovných dvaadvacet vozů. Mezi přihlášenými piloty se objevuje mimo jiné i absolutní vítěz poháru z roku 2001 Jan Kopecký. Samozřejmě loňský vítěz Štefan Rosina mladší, dále František Došek, Jiří Jupa, Adam Lacko, Václav Brejla, Jiří Gottwald, už zmíněný Milan Maděryč, mostecký Jan Bohuslav a mnoho dalších. První okruhové zkušenosti bude v Mostě sbírat dokonce soutěžák Roman Kresta!
 
Dodejme, že časový harmonogram, startovní listiny a další podrobnosti k víkendu jsou k dispozici na webových stránkách mosteckého okruhu. Připomenout také lze, že sobotní tříhodinovka Divize 4 startuje v půl třetí odpoledne a napínavý nedělní program začíná prvními warm-upy v 9,00.
 
Motorističtí fanoušci, kteří sledovali brněnské zahájení mistrovské sezóny, mají ještě v paměti ošklivou nehodu Marcela Kusína s BMW a Petera Prince s Porsche. Přejme všem pilotům, kteří budou bojovat o vavříny během Česká pojišťovna - Škoda Octavia Weekendu v Mostě, především šťastný návrat do boxů a divákům nádherné zážitky.
(10.5. 2004)
tisk info

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose