www.car.cz
 

Velikonoční závod ve Švihově a pod Brdy se povedl
     12.4.2007 11:31 - tisková zpráva


Výsledky velikonoční akce RKHA Plzeň

 

Velikonoční víkend byl pro „rallyfajnšmekra“ opravdu nelítostný - musel si vybrat mezi českou soutěžáckou špičkou brázdící silnice Valašska a pestrým polem prohánějícím se v okolí švihovského vodního hradu a krásné podbrdské pahorkatiny. Kdo si vybral druhou variantu, neprohloupil.

 

            Ve Švihově se začalo pěkně zostra. Nejostřeji začal Jan Vaňáč a jeho Peugeot 206 RC, když při zahřívání gum před startem soutěže řádně očesal svůj závodní speciál. Celý závodní víkend pro něj skončil dřív než začal.

 

            První rychlostní zkoušku rozjížděli favorité opatrněji a všem vypálil rybník Aleš Moravec s Mazdou 323 1,6. V následujícím průjezdu si však ustlal v betonové skruži a před zraky početného obecenstva daroval boj o mety nejvyšší jiným. Do boje nejsilnějších čtyřkolek (Zahradník, Svoboda, Koutný, Strejc) se vklínilo i pár posádek ze slabších skupin. Nejvíc soupeřům brnkal na nervy 25letý Jiří Vrkoslav se svým zkušeným mitfárou Vladimírem Pulcem v perfektně připraveném Favoritu.

 

Velmi sympaticky brázdila členitou trať u Švihova i dvojice Šašek – Matuška (Škoda Felicia) – odměnou pro ně byla celková 5. pozice těsně před dobřanskými subaristy Strejcem a Vaňkem. Nepopulární brambory si v sobotu vyjezdila posádka Koutný – Jurka na další krásné Impreze. Ještě před poslední sobotní RZ šahal neuvěřitelně jedoucí Vrkoslav po stříbrné pozici, nakonec mu ji vyfoukl Jiří Svoboda na Toyotě Celica – rozdíl však činil pouhé 1,3 vteřiny! Pro výhru si zaslouženě dojela posádka Zahradník – Čihulka s velmi rychlou Lancií Delta HF Integrale.

 

Skupinu historiků jednoznačně ovládl Richard Vojík na malém, ale svižném voze Austin Mini Cooper. Druhé místo vybojovalo duo Ing. Miloš Kašpar – Jiří Nolč se Škodou 100L. Klanu „létajících Trabantů“ vévodil v sobotu Michal Kašpar s Janem Mariánkem. Závod pravidelnosti těsně vyhráli Hornové před Šindelářem. Sobotního cíle se nedočkalo 15 posádek, jedinou újmou na zdraví byl překousnutý jazyk při nehodě Vl. Lukeše (Trabant). Krizovek však bylo dost, vždyť prsty  by Vám nestačily při počítání výletů mimo trať v DM1 u Švihova.

 

Nedělní smolivecké zkoušky se nesly ve znamení blovické posádky Jan Sýkora – Martina Škardová na Lanceru osmé evoluce – vyhráli nejen všechny 4 zkoušky, ale i atraktivitou průjezdů u diváka. Na Labské Rally to bude rozhodně zajímavé. Co se Vrkoslavovi v sobotu nepovedlo, to se mu povedlo v neděli – 2. místo celkově na Favoritu je unikátní výkon. O jedno místo se polepšil i Petr Koutný (Subaru Impreza), za ním skončila posádka Svoboda – Adámek. Zahradník a Bek (Audi Quattro S2) shodně skončili kvůli poškozenému chladiči. V sobotu šestý Strejc převrátil své Subaru za Mladým Smolivcem na střechu.

 

V rychlých průjezdech ze soboty pokračovali Šašek (celk. 6.), Reitmeier (7.) a Tomášek (8.), před které se o vteřinky vklínil Jiří Hrubý na BMW 2002Ti (nedělní vítěz kat. HA). Zdárně do cíle dojela i originál Škoda Felicia KitCar (ex-Triner – San Remo) pilotovaná Stanislavem Šelmátem. Posádka Vladimír Myslík – Jarda Myslík nedala soupeřům šanci ani v neděli a svoji sk. HA3 s přehledem vyhráli. Neuvěřitelný příběh se nese spolu s Václavem Kopáčkem ml. a jeho Wartburgem 353 W-RC.

 

Místní šoumen, pověstný rozevlátými průjezdy, v sobotu propálil píst, nevzdal se, do rána opravoval, aby v neděli mohl svoji skupinu (HA2) vyhrát! Smoliveckou „trabantiádu“ zvládl nejlépe Petr Charousek, následován Radkem Zajícem. Ústa diváků však nezůstala zavřená ani při průjezdech Tomáše Rejžka a jeho bílo-oranžového Trabantu, byť skončil v poli poražených. V pravidelnosti Břetislav Šindelář vrátil těsnou porážku Hornům.

  

 

Absolutní pořadí VP 2007 po 1. závodu:

Vrkoslav 100b., Koutný 80b., Svoboda 60b., Šašek 50b., Reitmeier 40b., Tomášek 30b., Stránský 25b., Klinger 20b…

 

Absolutní pořadí PPHR 2007 po 2 závodech:

Vrkoslav 14b., Svoboda 13b., Koutný 11b., Zahradník a Sýkora 10b., Šašek 7b…

 

Absolutní pořadí historiků PPHR 2007 po 2 závodech:

Vojík 18b., Kašpar 13b., Štauber 12b., Hrubý 10b., Chlustina 9b…

 

Výsledky v plném rozsahu naleznete zde

 

            Jarní dvojakce RKHA je za námi a pořadatelé PPHR děkují starostům dotčených obcí, všem pořadatelům, posádkám, bezproblémovým divákům a v neposlední řadě tradičnímu sponzorovi akcí RKHA – plzeňskému prodejci vozů Peugeot IC-WEST s.r.o.. Nashledanou na Václava!

           

           

Přemek Budín


 
 
Fotogalerie:   Valaška 2007 od Martina Folty

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose