www.car.cz
 

Rakouské poháry zanechaly v Brně dobrý dojem
     Pavel Jelínek


Rakouské poháry Oestereichische Tourwagen Challenge a především pak Histo Cup Austria, zanechaly v Brně velmi pěknou vizitku. Nejen předvedenými výkony, ale chloubou Austria Histo Cupu bylo hlavně početné pole závodníků. Vždyť 37 závodních vozů na startovním roštu může divákům stěží nabídnout leckterý závod soudobých automobilů, natož pak veteránů. A ne ledajakých, ve startovním poli se to hemžilo samými krásnými sportovními vozy.

K vidění byly vozy Alfa Romeo Giulia, Lotus Elan, několik vozů BMW, Ford Mustang, ale také Porsche 911 S. Dodejme, že závody se jeli hned dva. V sobotu vyhrál zápolení veteránů H. Bethke s Alfou Romeo Giulia, nedělní klání vyhrál J. Kraft s BMW 2002 Tii. Zajímavostí závodů je fakt, že všichni účastníci měli rakouskou národnost, což při tak hojné účasti je jistě chválihodné.
Pohár Austria Histo Cup se dělí do divizí do 1600ccm, do 2500ccm a nad 2500, nejsilnější pole se představilo do 2500ccm, kde jsme viděli celkem 20 závodních vozů.

Jako druhý se představil, českým divákům dobře známý závod rakouských soudobých automobilů nazvaný Oestereichische Tourenwagen Challenge. Jedná se o závody plechových aut, ve kterém mohou startovat i jezdci s dieselovými motory. Ten nám představil A. Scheck se Seatem Ibiza 1,9TDi.

Oba závody, jenž byly součástí Jarní ceny Brna, si do své vítězné sbírky zařadil Ch. Engelhart s Hondou Civic Type R. Těch bylo k vidění celkem pět. K prvním rakouským závodům OeTC se sešlo jen 11 závodníků, ale přesto se bylo na co dívat.

Další rakouskou sérii Austria F3 Cup / Trophy , představí již o tomto víkendu na autodromu v Mostě známý závodník Franz Wöss. Pojede se jako součást závodů divize 2 MMČR a představí několik formulí F3, kterých jsme zatím letos moc na okruzích neviděli. Přihlášeno je celkem 14 těchto vozů.

Několik fotografií můžete zhlédnout tady v mé fotogalerii: http://community.webshots.com/user/interserie.htm

Vláďa Rožánek, www.car.cz


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose