www.car.cz
 

ALMS: Tomáš Enge dostal pozdrav z Long Beach
     14.4.2007 09:10 - tisková zpráva


Tomáš Enge sice kvůli zranění nemůže startovat v dalším závodě American Le Mans Series v Long Beach, jeho jméno bude přesto v „americkém Monaku“ vidět. Stáj Petersen Motorsports/White Lightning, za kterou letos závodí, totiž přišla s milou myšlenkou.

Na boční okna nalepila dva nápisy: Hurry back, Tomas! a český překlad Pospěš si zpátky, Tome! Stáj tak opět vyjadřuje sympatie ke svému jezdci, který se po nástupu k týmu nestal „jen“ závodníkem, ale je i členem týmové rodiny.

Stáj se ozvala agentuře BPA sport marketing a.s. s výzvou o překlad výzvy „Hurry back, Tomas! Jakmile se jí dostalo přesně odpovědi, vyrobila samolepky v české verzi.

Závod v Long Beach, městské trati s historií Velkých cen formule 1, je třetím v kalendáři ALMS. Tomáš Enge si léčí zranění ze St. Petersburgu, které si ve Ferrari 430 GT přivodil před dvěma týdny. Nejdelší rekonvalescenci si žádá zlomený levý loket.

Než se uzdraví, zastoupí jej Němec Dirk Müller, jenž v posledních letech úspěšně závodil v MS cestovních vozů WTCC a letos přestoupil na scénu sportovních automobilů. V šampionátu FIA Grand Turismo závodí s Ferrari 430 GT v týmu AF Corse.

Závod v Long Beach se pojede v sobotu 14. dubna jako součást víkendu formule Champcar, v St. Petersburgu před dvěma týdny bylo klání ALMS zase partnerem mistrovství Indy Car Series.

Tomáš Enge:Je to od týmu krásná věc. Udělali velmi milé gesto, ačkoli měli neuvěřitelně hodně práce kvůli v podstatě mé chybě v St. Petersburgu. Moc si toho vážím. Během tří, čtyř dní vlastně vyrobili nové auto. Po mé nehodě totiž bylo zapotřebí zcela nové karoserie a vnitřního rámu. Vše se muselo přepravit z Itálie do USA a připravit tak, aby stáj byla zase na startu.

Opravdu bezvadná práce. Přeji týmu v Long Beach hodně štěstí a těším se zpátky. Léčba zranění pokračuje nadmíru dobře. Dělám velké pokroky v rekonvalescenci, se kterými roste moje motivace k návratu.“

 

BPA

V příloze naleznete par fotografií závodního vozu.


Přiložené soubory:
 
 
Fotogalerie:   Valaška 2007 od Pavla a Tondy Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose