www.car.cz
 

A1GP: Češi vyrazí v Šanghaji z 20. místa a body jsou tedy daleko
     14.4.2007 19:05 - tisková zpráva


Český tým a Filip Salaquarda v sobotu absolvovali poslední volný trénink a kvalifikaci na závod A1GP v čínské Šanghaji. V celém závodním víkendu debutující český jezdec odstartuje do sprintu z 20. místa na startovním roštu.

Sobotní volný trénink byl pro Salaquardu další příležitostí k seznámení s moderním, ale zároveň jezdecky náročným okruhem. Český jezdec v něm spolu s týmem pracoval na dalším ladění vozu, které směřovalo k zítřku a všech 17 kol se odjelo na páteční sadě pneumatik.

Do kvalifikace vstoupil český tým mezi prvními. Salaquarda, který jel kvalifikaci A1GP poprvé, rychle vstřebával poznatky z odlišného kvalifikačního systému a postupně zrychloval. Jeho nejlepší čas 1:36,980 padnul v poslední, čtvrté části kvalifikace. Součet dvou nejlepších časů, druhé nejlepší kolo zajel ve druhém kvalifikačním segmentu, pak český tým zařadil na 20. místo na startu.

Filip Salaquarda: Zatím to pro mě byl náročný víkend, neustále se hodně učím. Trať je hezká, ale zároveň těžká. Je široká, některé zatáčky jsou trochu klopené a zejména v těch dlouhých je hodně důležité najít tu nejlepší stopu. V A1GP se můžou používat zahřívací dečky ne pneumatiky, což pro mě byla novinka a v kvalifikaci jsem postupně zjišťoval, jak gumy nejlépe využít.

Nejvíc se mi to podařilo v poslední jízdě, ale i tam jsem ještě cítil, že byly rezervy. Na závod se těším, kvalifikace obecně není moji nejsilnější zbraní, v závodech bývám lepší. Bodované pozice jsou daleko, ale závod je dlouhý a pokusíme se v něm využít všech příležitostí k posunu vpřed.“

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   Valašská rally 2007, foto Jiří Dokulil

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose