www.car.cz
 

SCC pro vozy GT a prototypy odstartuje na Hockenheimu
     15.4.2007 14:40 - Vladimír Rožánek


Z Austrian Euroserie se během deseti sezón utvořila silná série, která ve svém jádru má několik výborných pilotů, ať již to je Wolfgang Payr, Gerd Beisel nebo syn promotéra SCC Emanuell Pedrazza. A to ještě vloni zle havaroval Angličan Sinclair a se svou vlastní konstrukcí Jade Nissan V6 ho letos neuvidíme.

European Sports Car Challenge odstartuje sezónu za spolupráce německého Radical Cupu na okruhu Hockenheim, kde se jezdí i DTM a F1, takže závodní dráha splňuje ty nejpřísnější kriteria FIA.

O tomto víkendu, v termínu 27.-29. Dubna, nebude však na německém okruhu panovat nuda, na závodní víkend Jim Clark Revival se sem chystá i Radical Cup, který bude startovat společně s SCC, ale také další série EuroBoss, HRA nebo European F2 club racing, celkem pak bude k vidění přibližně 650 jezdců, z více jak 28 zemí světa. Týden před touto akcí je možné, pro účastníky SCC si zajet také volný 100 mílový závod na Nürnburgringu.

V první divizi, která se stala pro letošek domovem prototypům do 2000ccm3, najdeme hned několik pěkných vozů. Nový model PRC BB 07 by se měl objevit v rukou Mirco Schultise, z německé stáje Dress-for-Less. Tento vůz pohání výkonná jednotka Honda. Pius Truffer, který vloni v divizi kraloval, se přesunul do silnější divize, a tak na dobré časy se blýská u Karl Heinze Matzingera, který pojede na PRC Honda a body posbírá i do mistrovství Rakouska.

Velmi nadějně vloni jezdil Gerhardt Münch a Mistr Rakouska i letos zkusí krotit koně pod kapotou vozu Norma M20 s motorem Honda. Návrat na letošek přichystal Francouz Ivan Haberkorn, jenž ve stáji RWT startuje na další Normě Honda. Třetí Normu představí Švýcar Hunziker. Nováčky v divizi jsou Arno Bereiter na PRC Opel a Mark Grulich, jenž přesedlal z Radicalu do PRC Honda. Na Hockenheimu však budou zlobit favority i jezdci z Radical Cupu, včele s Kirchmayerem a Litevcem Neliubsysem.

Druhá divize se stroji nad 2000ccm3 přivítá na Hockenheimu loňského vítěze Wolfganga Payra na PRC 07 s motorem BMW 3,2ltr.. Dalším jeho velkým pronásledovatelem mu bude loňský vítěz mezi dvoulitry – Švýcar Pius Truffer na stejné konstrukci. Zatím není zcela jasné, s čím na Hockenheim přijede Gerd Beisel ze stáje RWT. V loňském roce jezdil s PRC 98 BMW a nová Norma M2000 BMW 4,0ltr. strašila soupeře jen v trénincích. Letos by měl Beisel startovat na novém PRC BB07 s motorem Nissan, pokud ho ovšem do prvních závodů dostaví. Rakušan Emauell Pedrazza se představí s PRC Ford Cosworth a i on může pomýšlet hodně vysoko. Do vyšší divize přeskočil i Němec Kormann s PRC BMW, ale na vítězství to rozhodně s 2,5 litrovým motorem nebude. Nově startující Jouhsen, H.U. Kohler, nebo Ferdinand Kauffman teprve svou tvář ukáží.

Příznivci starších konstrukcí se mohou opět těšit na nestárnoucího Adi Gärtnera s Martini Alfa Romeo V6 a do dění v první divizi promluví i Gregor Fischer s PRC BMW. V prvním závodě doplní divizi ještě účast jezdců Radical Cupu s motory 2600ccm3, kde uvidíme Litevce Dzikevice, nebo bývalého závodníka SCC – Bernda Rübiga se strojem Radical SR 8.

Divize 4 pro vozy GT1 teprve svou základnu buduje a na Hockenheim se chystá jen Švýcar Jauslin, kterého znají všichni příznivci Interserie, s monstrem Gebhardt GT1 a Němec Mecker s Moslerem. třetí divize pro ostatní vozy GT2 a GT3 najde svého favorita v Martinu Brücklovi na Porsche GT3. Zde bude startova také do loňska pilot Interserie – Němec Arnold Wagner na voze Porsche GT3 a svou účast přislíbila i stál Gay Private Racing, kde se v loni objevili rakouští sjezdaři Strobl a Ortlieb. Porsche 944 Turbo rozburácí na Hockenheimu Rakušan Bösch. Titul obhajuje Švýcar Peter Kurt s Porsche 996 GT3.

U nás uvidíme Sports Car Challenge na úvod sezóny v Mostě, pak v Brně při FIA WTCC a závěr roku bude opět patřit mosteckému autodromu při FIA Truck Racing Cupu.



Vláďa Rožánek

European Sports Car Challenge 2007


 
 
Fotogalerie:   Nové PRC CN 2,0

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose