www.car.cz
 

Účast ve druhém podniku českého šampionátu přislíbilo 18 jezdců
     tisková zpráva


S formulí mistra pojede nováček Martin Matzke

V početnější sestavě, než byla při zahajovacím podniku mezinárodního okruhového mistrovství České republiky, se chystají nastoupit jezdci Národní formule 1400 na mostecký autodrom, kde má šampionát na programu svoji druhou část. Ve startovním poli pro třetí a čtvrtý závod desetidílné série je zapsáno osmnáct borců, mezi kterými nechybí nikdo z nejvážnějších adeptů na medailové pozice v konečném hodnocení mistrovství.

Po dvou triumfech v zahajovacích brněnských závodech do mosteckého podniku z první pozice průběžného pořadí nastoupí Jiří Mičánek junior, jenž právě loni na mosteckém okruhu zahájil své vítězné tažení, ve kterém mladý pilot pokračuje i letos. "Uděláme vše proto, abychom úspěšnou sérii prodloužili," sdělil loňský vicemistr Národní formule 1400 a prozradil, že v průběhu dvou týdnů mezi prvním a druhým podnikem šampionátu pilně testoval. "Jelikož v Mostě nebyl volný termín pro vyzkoušení vozu, ladili jsme doma na brněnském okruhu. Snažili jsme se formuli ještě vylepšit a zrychlit a doufám, že se to v mosteckých závodech projeví," doplnil sedmnáctiletý jezdec.

V mistrovském pořadí druhý Igor Lešinský by si v Mostě přál deštivé závody. "Oproti loňsku mám výkonnější motor, ale na rychlé trati jsou soupeři s novější technikou ve výhodě. Měřené tréninky naznačí, zda se s nejrychlejšími můžu rovnat," řekl havířovský pilot a dodal: "Větší šance bych mohl mít za deště. Na vodě se výkonnostní rozdíly eliminují."

Razantní atak lze očekávat od Davida Palmiho, který bude útočit z průběžné třetí pozice a dohánět výpadek z prvního závodu. "Očekávám, že budu rychlejší, protože jsme podstatně pozměnili podvozek," uvedl krmelínský jezdec. "V Mostě jsem sice před sezónou netestoval, ale nemělo by to vadit. Trať znám a problém by neměl být ani s nastavením auta."
Mosteckou dráhu si naopak už před šampionátem vyzkoušela loni debutující Věra Vostrá a také Radek Mifka, který si na okruh pod hradem Hněvín odskočí z přípravy na bakalářské zkoušky stejně jako při prvních závodech v Brně, kde zaznamenal nejlepší starty.

Do poslední chvíle zůstane otazník nad účastí Tomáše Chabra. Do monopostu, s nímž obhájce mistrovského titulu startoval v posledních třech sezónách, totiž usedne roudnický Martin Matzke, jenž je v mistrovské třídě jedním z letošních osmi nováčků. "Už předem bylo domluveno, že v mosteckých závodech bude mít Martin svoji formulovou premiéru," vypověděl Chabr k účasti dosud motokárového pilota, který vedle českého šampionátu startuje také v prestižním italském mistrovství.

"Auto i mostecký okruh si Martin poprvé vyzkoušel před týdnem," uvedl dále šestatřicetiletý chomutovský jezdec. "Náš tým dělá vše proto, abych na mosteckém okruhu mohl startovat i já. Dokončujeme stavbu nové formule a věřím, že to stihneme," řekl Tomáš Chabr a ke své případné absenci dodal: "Nenastoupím, když vůz nestihneme otestovat. Nechci totiž s novou nevyzkoušenou technikou vyjet rovnou do měřených tréninků."

V souvislosti se stavem příprav techniky nemohl přislíbit účast v mosteckých závodech ani další nováček Tereza Grómanová, která letos zdvojnásobí počet dívek ve startovním poli Národní formule 1400. Svůj start s nově přestavěnou formulí naopak potvrdil Ondřej Loukota, jenž v prvním brněnském podniku chyběl podobně jako Lubomír Plaček, který se navzdory nedokončené přestavbě svého monopostu startu v Mostě nevzdává, i kdyby měl s inovovaným vozem vyjet rovnou do kvalifikace.


Motor Sport Media MSM 2000
Lapáček Karel


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose