www.car.cz
 

Příznivci rychlých kol se mají za měsíc na Lužické rallye opravdu nač těšit
     18.4.2007 06:09 - tisková zpráva


Necelý měsíc zbývá do startu druhé letošní mistrovské sprintrally  Thermica rally Lužické hory 2007 ( 11. – 12. května 2007 ). Podle ředitelství soutěže se již začíná plnit seznam přihlášených posádek, který v sobě skrývá nejedno zajímavé jméno.

Nechybí například Lumír Firla, František Landt, Tomáš Kurka, David Komárek, Petr Hozák, Jiří Hendrich ( všichni Mitsubishi ), dále jezdci, kteří pamatují hrádeckou soutěž z osmdesátých let - Ladislav Henzl, Antonín Eliáš, Karel Macek, Jaroslav Roubíček,  Zdeněk Zlámal nebo Karel Dawson.


Z Maloskalska doléhají informace o startu vozu Škoda Octavia WRC, jehož majitelem je tým Věroslava Cvrčka. Jméno posádky bude prozrazeno později. Na startu však nebudou chybět ani dva velcí rivalové z loňska, čerstvý „padesátník“ Vladimír Berger a zkušený Václav Donát ze Železného Brodu. Svůj start s vozem Ford Focus potvrdili i domácí Jan Halala s Daliborem Štěpánem. Vladislav Krejčíř zase představí vůz Ford Escort Cosworth, s nímž před lety závodili Ludvík Otto a Milan Chvojka. Poprvé by se měla se silným Mitsubishi  osmé generace plzeňského týmu představit rovněž nadějná posádka Sýkora se Škardovou. Mezi přihlášenými jsou i první dvojice ze sousedního Německa.


Pro pamětníky automobilových rally připravili překvapení dávní vítězové Jaromír Zeman a Stanislav Šelmát, kteří vystaví na hrádeckém náměstí své zrestaurované vítězné vozy hrádecké soutěže z let 1982 a  1983 . Prvně jmenovaný Škodu 110 RC a druhý legendární Škodu 130 RS. Svůj start zvažuje i dvojice závodníků, kteří v Hrádku startovali v prvních letech své dlouholeté kariéry – Miroslav Fišer a Hynek Středa.


Neméně zajímavé jméno se objeví v předjezdeckém voze. Účastníka soutěží mistrovství světa Štěpána Vojtěcha není nutné fanouškům automobilových soutěží dlouze představovat. Štěpán Vojtěch navíc bude v Hrádku rozdávat při oficiální autogramiádě i podpisy. A ty mohou být o to cennější, jaké umístění zajede liberecký jezdec týden před Rally Thermica Lužické hory v Argentině.

 

Hrádek nad Nisou 17. dubna 2007                       Mgr. Pavel Vydra
                                                                  tisk. středisko Thermica RLH 07


 
 
Fotogalerie:   Triestingtal Rallye 2007, foto Jiří Dokulil

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose