www.car.cz
 

Dobrodružství 24 hodin Le Mans čeká i Kubu Smrže
     18.4.2007 17:55 - tisková zpráva


24 hodin Le Mans

Místo vychutnávání si volného víkendu a sbírání sil k dalšímu závodu WSBK v Assenu se Kuba Smrž vydá na své premiérové 24 hodinové „dobrodružství“ ve francouzském Le Mans.

Legendární „čtyřiadvacetihodinovka“ je kultovní záležitost s velkou popularitou, k jejímuž startu se týmy a jednotlivé posádky připravují usilovně už v okamžik, kdy byl odmávnut vítěz toho předešlého ročníku. Ve Francii se tvrdí, že správný motorkář musí aspoň jednou za život zažít atmosféru tohoto jedinečného jednodenního závodu, který je přenášen díky televizní stanici Eurosport do celého světa.

Na základě výborných vztahů panujících ve světovém superbikovém šampionátu mezi českými týmy se podařilo doplnit sestavu francouzského týmu Acropolis Moto Expert o jméno Kuby Smrže. Český jezdec bude startovat na žluto -bílé Yamaze se startovním číslem 99 a jeho týmovými kolegy jsou velmi zkušený 36-letý Francouz Christophe Cogan a o deset let mladší Němec Stefan Nebel. Kuba Smrž je tedy takovým nezkušeným, ale dle slov manažéra týmu pana Billota zatraceně rychlým benjamínkem.

Jakub Smrž: „Pro mne osobně je to ještě teď neuvěřitelná věc, i když nyní už vím, že mne zítra čekají první měřené tréninky a pak i trénink v noci, který bude obrovským adrenalinem, poněvadž za tmy jsem ještě nikdy nezávodil. Celé to vzniklo docela nevinně, když jsem v sobotní podvečer na otázku mého agenta, zda bych si to nechtěl vyzkoušet odpověděl proč ne? A dnes ve středu už mám za sebou své první tréninkové neoficiální jízdy. Vypadá to možná snadně, ale je to „šílené“ a skrývá se za tím obrovský kus práce spousty lidí, jmenovitě mého agenta, MS Racing týmu a lidí z KL Intermoto.

Užíval jsme si slunce ve Valencii před mým odjezdem autem do Holandska a najednou telefon, a abych se prý sbalil a utíkal na letadlo, protože do večera musím být nastoupený v boxu v Le Mans. Nebyl jsem na to vůbec připravený, navíc všechno vybavení potřebné k závodění zůstalo zamčené uvnitř kamiónu mého týmu z WSBK, který odcestoval do Itálie. Měl jsem k dispozici jen jedinou helmu. Dneska však už vím, že z  Itálie ke mně míří boty od Gaerne, z Holandska helmy Arai, rukavice si koupím tady a kombinéza je taky na cestě. Pro mé partnery je to takové malé překvápko a zcela určitě i motivace k další spolupráci a pro mne obrovská výzva. Trochu vím co mne čeká, protože okruh znám.

Na druhé straně je zde neznámá v podobě nočního dobrodružství, což bude zcela jistě pořádný nářez. Motocykl Yamaha na kterém budeme startovat je čtyřtaktní Superbike, který má samozřejmě trochu jiné brzdy a v nastavení musí vyhovovat všem třem z nás, je o něco „línější“ než Ducati na které nyní závodím, ale tady se nejede na rychlost, ale na vytrvalost. Fyzicky si myslím, že se to dá zvládnout. Každého z nás čeká zhruba 8 střídání po 50 minutách, ale hlavně také neskutečná atmosféra plných tribun. Doufám, že při letošním jubilejním 30-tém ročníku nebude pršet a v noci nebude moc velká zima.“

MPAFoto.com


 
 
Fotogalerie:   Triestingtal Rallye 2007, foto Jiří Dokulil

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose