www.car.cz
 

Rozhovor se Zdeňkem Schneiderwindem. M. Lázně opět pořadatelem MS !!
     19.4.2007 14:19 - tisková zpráva


Co říkáte návratu Mariánských Lázní mezi pořadatele závodů MS?

 

Myslím že je to velká paráda a pro partu kolem Míry Musila ohromné ocenění jejich práce. Já sám se plně vžívám do jejich role protože trénuji na Markétě začínající závodníky a vím kolik problémů musí člověk řešit. Je velice snadné rušit něco co funguje ale hodně obtížně se to obnovuje.

 

Přestože máte zajištěnu účast ve finálové sérii letošního MS na dlouhé dráze v Mariánkách jedete jak v sobotu domácí mistrovství, tak v neděli čtvrtfinále MS. Je to proto, že jezdíte doma rád?Jedete závod vyhrát?

 

Na tuto otázku jsem odpověděl již v předešlé odpovědi. V domácím prostředí každý závodí rád a chtěl bych se co nejlépe představit divákům  ale i svým sponzorům Odbor sportu MV, MPM , JAWA, SEMTEX, FUCHS OIL, PRO-TEC, AČR,.

Na oba závody se připravím co nejlépe ale ,že je vyhraju ,teď tvrdit nemůžu,protože to chce dalších 17 závodníků.

 

Myslíte, že obhajoba domácího titulu bude jednoduchá? Kdo bude podle vás vaším největším soupeřem?

 

Obhajoba jednoduchá určitě nebude, ale chci abych 5 a 6 května měl hodně rychlé JAWY a já sám byl připraven a také nezbytné štěstí aby přálo.

 

Plochodrážní motorka na dlouhou dráhu má motor, kola, nepohodlné sedlo a řídítka. Žádné brzdy. Kolik jede motorka na rovinkách?

 

Na dlouhých dráhách je průměr kolem 125km/h na trávě v Rastede 142km/h.Na plný plyn jedou všichni ale o vítězi rozhoduje právě naladění motorů  jak komu zrovna v ten den „sedne“ dráha. Pravidlem je ,že pro vítěze je výborná a poražení by jí udělali hlubší nebo tvrdší. (chudák Míra Musil- pro 4 postupující bude dobrá ale pro 14 nebude dobrá.........smích)

 

Působíte dojmem velmi klidného a vyrovnaného člověka. Plochá dráha je přitom velmi tvrdý sport a vy se na dráze stáváte nesmlouvavým bojovníkem. Kde se to ve vás bere?

 

To sám nemohu posoudit ,ale do závodu se snažím dát 100%,někdy to vyjde, někdy méně ,někdy vůbec a někdy skončíš v nemocni ale to už je hodně špatné.

 

 

Máte na motorce strach?

 

Strach samozřejmě mám ,žádný karambol ti na odvaze nepřidá.Je na každém závodníkovi jak se s tím popere. Já jsem měl před dvěma lety těžký pád ve Francii v Morizes a jako nějaký tvrďák jsem si nepřipadal.V těchto chvílích mi ohromě pomohla manželka a všichni kolem mě, pan Stárek z MPM,paní Viková SEMTEX,pan Cholenský FUCHS OIL,pan Erban JAWA, Odbor sportu MV ,pan Beránek PRO-TEC.

 

Všichni mi pomohli ,že jsem se z toho dostal,ale i ,že jsem se mohl vrátit za řídítka motorky. A právě takové závody jako bude 5 a 6 května v Marianských Lázní jsou pro mě příležitostí se představit jak domácím příznivcům tak i sponsorům. Přál bych si aby diváci viděli zajímavé závody a v příštím roce i já mohl v Mariánkách bojovat ve FINÁLE.

 

 

Děkuji za rozhovor.                                                                              Martin Čepela

 

 PR


 
 
Fotogalerie:   Valašská rally 2007, foto Jiří Dokulil

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose