www.car.cz
 

S převahou lancerů budou v Hustopečích bojovat dvě vsetínská subaru
     19.4.2007 14:22 - tisková zpráva


V listině přihlášených na Agrotec Iveco Rally Hustopeče figuruje 21 produkčních vozů. Jen tři ale nebudou značky mitsubishi. Dva z vozů Subaru přitom mají v rodném listě místo narození město Vsetín. Tým Jaromíra Tomaštíka tak čeká víkend plný premiér…

 

Nejdůležitějším debutem bude první nasazení subaru specifikace N11 (interní týmové označení EVO 4). Nová „vsetínská střela“ vznikala v garážích již od začátku letošního roku a šéf týmu se již nemůže dočkat prvního ostrého svezení. To však přijde až v Krumlově, v Hustopečích pojede s novým vozem David Spisar. Opakuje se tím historie, loni novou evoluci N10 představil na stejné půdě Igor Fecko.

 

 „Jsem malinko pověrčivý, a tak doufám, že historie se zcela opakovat nebude. Loni jsme totiž po dvou měsících o nové auto na Kopné přišli. Proto od Krumlova budu se Spec-C snad i spát v garáži a nikomu ji nepůjčím,“ hrozí Tomaštík.         

 

Vsetínský tým ovšem čeká nejen premiéra nového vozu. Unikátní bude i složení obou posádek. Do N11 usedne vedle Davida Spisara Viktor Hausknotz, který tak bude přesně po roce opět u premiéry dalšího týmového vozu. Na horkém sedadle starší specifikace N10 si pak odbude soutěžní premiéru Lukáš Tichý.

 

„Lukáš je náš šéfmechanik a už dlouho jsme plánovali, že ho někde pořádně svezeme. První start zrealizujeme právě v Hustopečích, kde si Lukáš poprvé užije svoji pořádnou porci adrenalinu a pozná, jak lehce se dá v sekundě spotřebovat jeho mnohadenní práce. Jinak ho ale nastálo asi do kokpitu nepustím, protože bychom po Jardovi Vrečkovi tímto způsobem přišli už o druhého šéfmechanika. Proto mu nedovolím vyměnit vercajk za rozpis trvale,“ usmívá se Jaromír Tomaštík, který na svém subaru poveze startovní číslo 6. Ani jedna z posádek nemá jako svou prioritu soutěžení se stopkami.

 

 „Start v Hustopečích bereme jako testy, navíc obě dvojice se spolu musí teprve sžít. Na N10 se v průběhu valašky objevily nějaké menší potíže, které jsme odstranili, a vše chceme v průběhu rallye vyzkoušet. Pro N11 to budou první ostré kilometry a je třeba ji dostat do kondice, navíc David pojede se subaru úplně poprvé.

 

Zkrátka pro oba vozy to bude jenom takové lehké testování jako třeba loni ve Vyškově. Tím nám samozřejmě žádné letecké akrobacie nepřeji a věřím, že obě auta dojedou bez problémů až do cíle,“ upřesnil s úsměvem Tomaštík.      

 

tisková zpráva


 
 
Fotogalerie:   Triestingtal Rallye 2007, foto Jiří Dokulil

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose