www.car.cz
 

Matějovského tým odhalil letošní plány
     20.4.2007 10:13 - tisková zpráva


Přestože již některé závody nové motoristické sezóny 2007 proběhly už počátkem tohoto měsíce, oficiálně se jezdci i vedení týmů poprvé v tomto roce sešli ve středu 18. dubna v pražském hotelu Ambassador, aby seznámili novináře s hlavními záměry a cíli týmů pro letošní rok. Tiskovou konferenci moderovala Bára Štěpánová a Pepa Vinař. Součástí konference byl i symbolický křest pohárové octavie Michala Matějovského na Václavském náměstí před hotelem Ambassador.

V roce 2007 budou týmy společnosti ČESKOSLOVENSKÝ MOTORSPORT pokračovat v účasti na okruhových závodech doma i v zahraničí. Michal Matějovský (CSMS Team) pojede v konkurenci vozů specifikace WTCC s vozem Alfa Romeo 156 S 2000 několik závodů seriálu ADAC - Procar - Serie v Německu tak, jak mu to dovolí kalendář závodů v České republice. Někteří další jezdci (CSMS Team) zasáhnou do bojů o body v německém Divinol Tourenwagen Cupu. Na domácích okruzích to pak bude zejména Mistrovství České republiky v závodech automobilů na okruzích (Alcatel-Lucent Motorsport Team) a seriál závodů Česká pojišťovna Škoda Octavia Cup 2007 (O2 Motorsport Team a CSMS Team).

V týmu se rozšířil počet mladých motokárových jezdců, kteří budou startovat za ČESKOSLOVENSKÝ MOTORSPORT Team. Vedle Jiřího Formana pojede také Radim Maxa, oba v kategorii Parilla 100 a Sébastien Kalvach v kategorii Parilla 60. Metou pro Jiřího Formana bude umístění do 10. místa v jednom ze dvou seriálů MSA Series a BRDC Stars of Tomorrow ve Velké Británii (startovní pole čítá na padesát jezdců).

V dalších soutěžích se Jirka Forman pokusí o vybojování kvalifikace na mistrovství Evropy v Itálii, či získání konečného umístění mezi první desítkou jezdců v závěrečném světovém finále Easy Kart International v Itálii (přes 100 jezdců z více než desítky zemí). Radim Maxa pak bude bojovat o první pětici v seriálu Easy Kart a také o umístění mezi první desítkou jezdců v závěrečném světovém finále v Easy Kart International, Itálie.

V Mistrovství České republiky v závodech automobilů na okruzích a v seriálu závodů Česká pojišťovna Škoda Octavia Cup 2007 budou týmoví jezdci bojovat o prvenství. Jednoznačným cílem pro letošní rok je vyhrát pohár v "octaviích" a to jak v týmech, tak i v soutěži jednotlivců. Stejné cíle jsou stanoveny i pro Mezinárodní mistrovství ČR v závodech automobilů na okruzích, Divize 4, v kubatuře do 2000 ccm.

 

PR

více zde


 
 
Fotogalerie:   KW Berg - Násedlovice, foto Alois Folta

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose