www.car.cz
 

Shell letos slaví a představuje vylepšená paliva
     23.4.2007 10:06 - tisková zpráva


Shell letos slaví a představuje vylepšenÁ palivA Shell V-power a Shell V-POWER RACING

V Praze 23. dubna 2007 –  Letošní rok je pro společnost Shell ve znamení velkých oslav. Před 60 lety se stala partnerem společnosti Ferrari a jejich spolupráce vedla k jednomu  z nejúspěšnějších technických partnerství v historii motorsportu. Vylepšením paliv  Shell   V-Power a Shell V-Power Racing o nové aditivum a nabídkou exkluzivní sbírky 24 karet Shell  V-Power dává společnost Shell svým zákazníkům důvod, proč se k oslavám připojit.

Technická spolupráce společností Shell a Ferrari začala již ve 30. letech 20. století. I když byly v té době v Itálii na trhu i jiné značky, Enzo Ferrari dal přednost Shellu, který mu poskytl nejlepší technologii, jež byla momentálně k dispozici. Paliva a maziva Shell se od počátku podílela na úspěchu Ferrari hlavně díky tomu, že byla vyvinuta speciálně pro extrémní podmínky.

Enzo Ferrari později ocenil dlouhotrvající spolupráci: „Lidé z Shellu si vždy byli vědomi významu zkušeností získaných v motoristických závodech, a to je důvod, proč se tato společnost dostala až na samý vrchol technologického vývoje.“

Ferrari se za technické podpory Shellu zúčastnilo 395 závodů formule 1, z nichž 136 vyhrálo. Během tohoto partnerství a díky špičkové kvalitě paliv Shell týmy společně vybojovaly 11 titulů mistra světa a 8 pohárů konstruktérů. Pohár konstruktérů byl zaveden až v roce 1958, ovšem kdyby se o něj bojovalo již od začátků F1, patřilo by této dvojici dalších pět titulů.

 Úspěšné partnerství Shellu a Ferrari nepřineslo pouze mnohonásobná vítězství v závodech formule 1, ale vedlo také k vývoji paliv Shell V-Power a Shell V-Power Racing. Na základě znalostí a zkušeností specialistů společnosti Shell, kteří se spolu s inženýry a techniky Ferrari podíleli na rozvoji závodního paliva, vzniklo také palivo Shell V-Power běžně dostupné na čerpacích stanicích. „Know-how Shellu získané v prostředí formule 1 mohou využívat zákazníci nejen v České republice, ale po celém světě,“ říká Dušan Nedorost,“ pověřený vedením čerpacích stanic Shell v České republice.

Shell V-Power je palivem, které čistí motor vozidla během jízdy - pomáhá odstraňovat nečistoty na ventilech, a tak zajišťuje optimální fungování vstřikovacích palivových trysek. Nové, vylepšené složení Shell V-Power obsahuje aditivum používané v závodním palivu formule 1, má vyšší čisticí schopnost a obsahuje unikátní technologii společnosti Shell FMT (Friction Modification Technology) snižující třecí ztráty motoru. Stejnou technologii používal tým Ferrari formule 1  i v roce 2006. Složení běžného paliva Shell V-Power je nyní shodné se závodním palivem, jež podléhá přísné kontrole FIA (Féderation Internationale de L´Automobile).

Na oslavu začátku spolupráce s Ferrari před 60 lety připravila společnost Shell pro své zákazníky exkluzivní sbírku 24 karet Shell V-Power s obrázky klasických vozů Ferrari, jejich technickými specifikacemi a informacemi o významných úspěších na závodech F1. Balíčky se sběratelskými kartami mohou získat všichni řidiči, kteří mezi 16. dubnem a 30. červnem 2007 natankují u čerpací stanice Shell 30 l paliv Shell V-Power, Shell V-Power Racing či Shell V-Power Diesel nebo si zakoupí motorový olej Shell Helix (Ultra, Plus nebo Super). Vášniví hráči i sběratelé zajímavostí ze světa formule 1 ocení využití karet při jednoduché karetní hře nebo mohou s pomocí soutěžního kódu uvedeného na jedné z karet v balíčku soutěžit o Den na závodní dráze s Ferrari.

 

Podrobné informace o soutěži a pravidlech karetní hry naleznete na www.shell.cz/PlayVPower.

 Royal Dutch Shell plc

Společnost Royal Dutch Shell plc je registrovaná v Anglii a Walesu, má centrálu v Haagu a její akcie jsou kótovány na burzách v Londýně, Amsterodamu a New Yorku. Společnost Shell působí ve více než 145 zemích světa v oblastech průzkumu a těžby ropy a zemního plynu, výroby a marketingu kapalného zemního plynu a zkapalňování zemního plynu, dále výroby, marketingu a přepravy ropných produktů a chemikálií a projektů zabývajících se obnovitelnými zdroji energie zahrnující větrnou a solární energii.

Pro další informace prosím navštivte  stránky www.shell.cz.


Shell Czech Republic

PR


 
 
Fotogalerie:   Triestingtal Rallye 2007, foto Jiří Dokulil

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose