www.car.cz
 

RZ Kohout neodmyslitelně patří k českokrumlovské soutěži a jede se i letos
     23.4.2007 10:41 - tisková zpráva


Kdo se ještě přihlásil a jak na RZ Kohout

 

Soupiska přihlášených na Rallye Český Krumlov je po nedělní druhé uzávěrce naprosto kompletní. Proti úternímu stavu po první uzávěrce přibyli ještě tři jezdci, jednak okruhář Navrátil, potom tradiční účastník Petr Křížek s Hondou Type-R a konečně Václav Stejskal s poněkud exotickým vozem Dacia Loga, který se u nás představí teprve podruhé.

 

Věřme, že se co nejvíc aut dostane i na další klasickou rychlostní zkoušku, kterou vám chceme slovy zástupce ředitele Luboše Šaláta teď představit a která letos zahajuje sobotní druhou etapu.

 

Kohout v posledních letech neodmyslitelně patří k českokrumlovské soutěži a jelikož bývá zařazena v závěru harmonogramu, míchá vždy ještě pořadím. Pamětníci ji znají z minulosti, v různých obměnách a na různých površích se jezdila v době nedávné i opravdu vzdálené.

 

Kohout spojuje obci Besednice, známou především nedaleko ležící přírodní památkou Besednické vltavíny a průmyslovou těžbou vltavínů, se Soběnovem Vložku tvoří ze dvou třetin lesní pasáž klikatící se po nerovné a úzké lesní komunikaci, pro diváky prakticky nepřístupné. V letošním roce bude vše ztíženo ještě faktem, že lesní komplexy kolem trasy postihla lednová větrná kalamita.

 

Před soutěží se podmínky na trati den ode dne měnily, takže se dá očekávat, že se na mnoha místech nepojede na čistém asfaltu, ale silnice bude znečištěna zemí a kůrou stromů. To vytvoří obtížné podmínky zvláště při případném dešti, složitější to budou mít i diváci.

 

Po startu vede trasa testu vzhůru po úbočí Kohouta, jeho vrcholu se však nepřiblíží, a postupně přejde na vrstevnici, aby obkroužila vrchy Kohout (869 m.n.m) a Slepice a klesla rychlou a technickou pasáží k Velkým Skalinám, kterými projde kolem letního tábora. Ve Skalinách se napojí na účelovou komunikací směřující přes Děkanské Skaliny se zajímavým odbočením doprava až k Soběnovu.

 

Mezitím technickou a zatáčkovitou trasou klesne opět lesem k potoku, drobným skokem se přehoupne přes horizont nad potokem a posádkám se otevře pohled na cílový Soběnov, do kterého vjedou po pěkném asfaltu rychlejšího charakteru. Před vjezdem na náves budou zbrzděny přírodním retardérem okolo ostrůvku a čeká je divácky atraktivní průjezd soběnovskou návsí s cílem na místě pátečního startu RZ Ján.

 

Divácky přístupná je závěrečná třetina rychlostní zkoušky od Velkých a Děkanských Skalin s příjezdem z Ličova na silnici č.154 Kaplice – Benešov nad Černov – Nové Hrady a cílový Soběnov. Ten je dostupný pouze ze směru od Besednice, jelikož silnice vedoucí ze Soběnova na Kaplici bude pro výjezd soutěžních aut uzavřena pro diváky již od křižovatky „Na Papírně“. 

 

Přesto není příjezd od Kaplice přes Blansko vyloučen, uzavřený úsek mohou objet přes Bídu a na populárním vracáku RZ Ján se napojí na komunikaci vedoucí od Besednice.

 

 

Aktuální informace získáte na oficiálních stránkách www.rallyekrumlov.cz.

             

Vladimír Dolejš, 35. Rallye Český Krumlov © 2007


 
 
Fotogalerie:   Noční etapa Agrotec Iveco Rally 2007, foto Alois Folta

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose