www.car.cz
 

Časopis RALLY právě vychází. I s programem Krumlova
     24.4.2007 19:15 - tisková zpráva


Oficiální program 35. Rally Český Krumlov

 

SRZ České Budějovice: Zemědělskou výstavu nahradí burácení motorů

Pořadatelé českokrumlovského autoklubu se už několik let snaží přenést část dění Rally Český Krumlov do centra jihočeského regionu - do Českých Budějovic. V posledních ročnících v rámci servisní zóny, letos bude toto spojení ještě dokonalejší. Centrum celé rally se totiž kompletně přesouvá na českobudějovické výstaviště, kde bude umístěna nejen servisní zóna, ale také se v jeho areálu uskuteční divácká superspeciálka.

 

Estonec Jaan Mölder zavítá do Českého Krumlova

Třetí pilot průběžného pořadí juniorského šampionátu Jaan Mölder se objeví na startu Rally Český Krumlov. Stane se tak díky dohodě se zlínským týmem JM engineering jako test pro asfaltovou část sezony, která Estonce čeká v druhé polovině roku. Pasovat však Möldera do role jednoho z favoritů určitě nejde, jeho zkušenosti na asfaltovém povrchu jsou minimální.

 

Rally Vysočina Okříšky - Gavlák opanoval Vysočinu

Rally Vysočina, úvodní podnik Mistrovství České republiky sprintrally, naznačil, že šampionát jednodenních automobilových soutěží by v letošní sezoně mohl být v jistých ohledech zajímavější než domácí velké mistrovství. Početné startovní pole a souboje o vteřinky v elitní desítce nabídly divákům atraktivní podívanou a byly velkým příslibem do dalšího průběhu sezony.

 

Valašská Rally Vsetín - Souboj Octavií WRC a Jana Kopeckého

Až u zeleného stolu se z definitivní platností rozhodne o vítězi úvodního závodu MČR v rally - Valašské rally. Důvodem je protest Leoše Flídra na neoprávněné přidělení času Karla Trněného na trati RZ6 po havárii suzuki Romana Odložilíka.

 

Škoda Fabia S2000 - Škoda Auto nastínila svou soutěžáckou budoucnost

Škoda Auto se již tradičně na všech velkých mezinárodních autosalonech prezentuje atraktivními studie či koncepty. Na ženevském autosalonu to byl případ studie soutěžního vozu Škoda Fabia S2000. Představenstvo společnosti Škoda Auto tím potvrdilo prosincové rozhodnutí nadále rozvíjet 100letou tradici působení značky v motoristickém sportu.

Pozvánka Lužická rally - Trojmezí opět ožije soutěžáckou horečkou

Oblast Trojmezí mezi Českem, Německem a Polskem bude ve dnech 11. - 12. května 2007 centrem X. ročníku Thermica Rally Lužické hory. Centrem bude Hrádek nad Nisou, duší soutěže je spolujezdecká legenda Jan Krečman.

 

Monitor

Safari Rally - Vybledlý lesk Safari

Legendární Safari Rally se stále koná, i když už čtyři roky není nejtěžší soutěží světového šampionátu. Letos se vrátila na mezinárodní scénu jako úvodní soutěž ambiciózního seriálu IRC. Z jeho bývalé slávy však mimo exotického prostředí černého kontinentu mnoho nezůstalo.

 

Rally Matador Tatry - Pechův revír

Václav Pech má výjimečnou formu. Ve vítězství proměnil i svůj třetí letošní start, když s Lancerem Evo 9 triumfoval pošesté na nejvýznamnější slovenské soutěži v Púchově. Za  horkého téměř letního počasí se dokázal vypořádat se silnou mezinárodní konkurencí i vyvarovat hrozících defektů pneumatik.

Corona Rally Mexico - Seb Loeb srovnal statistiky

Sebastien Loeb se spolujezdcem Danielem Elenou dokázali zastavit severské tažení fordů a v Mexiku si dojeli pro prvenství, pro francouzského pilota již třicáté v kariéře. Ford obsadil zásluhou Marcuse Grönholma a Mikka Hirvonena druhou a třetí příčku. Petter Solberg opustil průběžnou vedoucí příčku v závěru prvního dne kvůli úniku oleje z motoru.

 

Zpět na vítězné vlně? Subaru Impreza WRC 2007

Po loňské uspěchané premiéře se tým Subaru vrátil k tradičnímu mexickému představení nového modelu Imprezy WRC. I když se tentokrát jedná jen o nepříliš patrné změny předcházejícího neúspěšného modelu, Solbergovy výkony napověděly, že by se japonská značka mohla ocitnout zpět na vítězné vlně.

 

Rally de Portugal - Loeb zpět na vítězné vlně

Portugalské pobřeží Algarve tvořilo krásnou kulisu 31. vítězství kariéry Sebastiena Loeba. Se spolujezdcem Danielem Elenou se dostali do čela v závěru první etapy a nikoho ze svých soupeřů už před sebe nepustili. Po penalizacích Grönholma a Hirvonena obsadil druhou příčku Petter Solberg, stupně vítězů doplnil třetí Dani Sordo.

 

Přes horizont - Marcus Grönholm (Mexiko, Portugalsko)

Prokop a Béreš v Portugalsku

Jiří Urban - Létající Jihočech

Jeden z nejrychlejších a nejúspěšnějších pilotů automobilových soutěží sedmdesátých a osmdesátých let se narodil 22. září 1944 v Českých Budějovicích. Celý jeho život se ale pojí s vesničkou Přísečná ležící pouhý kilometr od Českého Krumlova. Během svojí závodní kariéry působil jako ryzí soukromník, byl členem gottwaldovského Barum teamu a pět sezon exceloval v továrním týmu AZNP Mladá Boleslav. Vrcholem jeho kariéry byl start na soutěži mistrovství světa, řecké Akropolis rally 1988. Z tratí se vytratil po zisku třetího místa ve třídě A5 při Rally Agropa Pačejov 1994.

 

Walter Röhrl - Jak ten čas letí

V roce 1974 vyhrál Rally Vltava a jeho jízdu máme stále před očima, jako by to bylo včera. Dnes už je mu šedesát. O kom je řeč? O Walteru Röhrlovi, dosud jediném německém mistru světa v automobilových rally, který začátkem března oslavil šedesáté narozeniny. I přes všechny úspěchy a vítězství zůstal skromným člověkem, přesně takovým, jako když  startoval na Rally Vltava.


 
 
Fotogalerie:   Agrotec rallye Hustopeče od P.a T. Malých

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose