www.car.cz
 

Sparrow racing team v Hustopečích navíc s Trunkátovou
     24.4.2007 19:19 - tisková zpráva


Ani na druhém podniku Mistrovství České republiky nechyběl tradiční účastník českých soutěží, Sparrow racing team, který se představil v téměř stejném složení jako na Valašské Rally. Jediným „novým“ členem týmu o uplynulém víkendu byla Andrea Trunkátová

Třída N/2:
Václav Dunovský pravidelně útočí na nejvyšší příčky ve své třídě a ani při Agrotec Iveco Rally Hustopeče tomu nebylo jinak. Václav neměl konkurence a už od úplného začátku jel naplno a vyjížděl si „erzetu“ po „erzetě“ větší a větší náskok ve své třídě. Za vše hovoří deset vyhraných rychlostních zkoušek z deseti v „en dvojkách.“ Na poslední zkoušce sice poškodil zadní rameno, ale na jeho senzačním výsledku tento fakt nic neměnil. Mechanici vše opravili a Václav Dunovský si mohl dojet pro první místo v N2, druhé v juniorech, čtrnácté v „enkách“ a dvaadvacáté v celkovém pořadí.

Kvalitní časy na některých RZ i těsně za Václavem Dunovským zajížděl také Jan Jakubec. Honza časem zrychloval, ale na časy suverénního Dunovského prostě nestačil, ale jízdou bez jakýchkoliv problémů si nakonec s více jak dvě a půlminutovou ztrátou dojel pro druhé místo v N2.

Andrea Trunkátová se po delší době posadila za závodní volant a zpočátku na nastavené tempo také nestačila, ale ke konci stejně jako Honza Jakubec zabrala a dojela si pro třetí místo v N2 a vítězství v dámském poháru, který byl ale slabě obsazen.

Třída N/3:
Egon Smékal bojoval o čelo s Martinem Radou, ale jen do šesté rychlostní zkoušky. Martin si na této vložce vybral svou porci smůly, když své Alfě Romeo urazil kolo. Od této chvíle si Egon hlídla své vedení a přes drobné problémy se špatnou volbou pneumatik si dojel pro první místo ve třídě N3 a celkové šestnácté místo je určitě také příjemné.

Třída N/4:
Petr Trnovec
zajížděl časy pravidelně na začátku druhé desítky, ale technické problémy na jeho Mitsubishi plus následná penalizace nedovolila lepší než čtrnácté místo v celkovém pořadí. Na posledních dvou RZ fungoval Petrův Lancer už na 100% a tak se mohl alespoň radovat z kvalitního svezení.


Sparrow racing team odjíždí z druhého podniku MČR se spokojeností. Získaný hattrick v N2, první místo v N3, první místo v dámském poháru a juniorském poháru je určitě splněním cílů.

 

 

Michael Daněk

 


 
 
Fotogalerie:   Agrotec Iveco rally Hustopeče 2007, foto Jiří Dokulil

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose