www.car.cz
 

V Brně vyrostou další stěny, které mají zastavit hluk z D1
     25.4.2007 12:29 - tisková zpráva


U Starého Lískovce v Brně začaly stavební stroje hloubit základy pro protihlukové bariéry. S jejich vybudováním původně hodlalo ministerstvo dopravy počkat až na plánované rozšíření dálnice D1 o jeden pruh v každém směru, to je ale stále v nedohlednu.

Stěny nejvíc pomohou Irkutské a Bosonožské ulici, kde stojí i základní škola. V obou lokalitách jsou neustále překračovány hygienické limity. Budování dalších bariér v Bosonohách a Troubsku je nejisté nejen kvůli rozšiřování dálnice. Mezi oběma sídly má totiž v budoucnu vzniknout mimoúrovňová křižovatka dálnice a rychlostních silnic R43 a R52.

V Troubsku se zase nechtějí spokojit jen se stěnami. Podle informací občanských sdružení jsou v okrajových částech obce přiléhajících k dálnici překročeny i limity škodlivin, a aktivisté proto požadují uzavřít celou dálnici do tubusu, zvlášť pokud by se měla D1 rozšiřovat. To ale ministerstvo dlouhodobě odmítá jako příliš drahé.

Dálnice D1 není jedinou silnicí v Brně, kterou mají protihlukové stěny obklopit. Další se stavějí v Ostravské ulici kolem rychlostní silnice R50 a v Hradecké podél Novoměstské ulice. Stávající stometrová stěna se tam dočká rekonstrukce a přibude dalších 92 metrů bariéry. Stěna na Ostravské má být hotova v květnu, v Řečkovicích u Hradecké máme termín dokončení v šestém měsíci letošního roku.

 

iBrnonews


 
 
Fotogalerie:   Arotec Iveco rally Husttopeče 2007 od Jirky Navrkala

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose