www.car.cz
 

Milan Liška v Hustopečích opět v Top 10
     25.4.2007 12:46 - tisková zpráva


Hustopeče - Liška opět v Top 10 a míchá pořadím mezi „enky“

 

I když Mistrovství České republiky rally není v letošní sezoně prioritou Milana Lišky, po dvou úvodních podnicích seriálu figuruje plzeňský jezdec v průběžném hodnocení šampionátu hodně vysoko. Při Agrotec Iveco rally Hustopeče se sice až do poslední chvíle bránil útokům Petra Poulíka, v cíli se ale nakonec radoval z dalšího umístění v elitní desítce.

 

Jen necelé dva týdny po Valašské rally se posádka Milan Liška - Jaroslav Jugas postavila s vozem Mitsubishi Lancer Evo IX týmu NTS Plzeň - Gassner Rallisport na start druhého podniku MČRR 2007, který se jel v okolí jihomoravských Hustopečí.

 

Agrotec Iveco rally Hustopeče zahájila páteční noční sekce, tvořená dvěma rychlostními zkouškami, o nichž se Milanu Liškovi po soutěži příliš hovořit nechtělo: „Já bych o tom ani radši nemluvil. Přestože mi Jarda dobře přečetl 'pravou pět', můj pohled byl zaujatý nějakou šotolinovou odbočkou a na tu jsem vletěl. Nějakých třicet metrů mi trvalo, než jsem auto zastavil a navíc mi chcíplo.

 

Nezbývalo, než znovu nastartovat a ve tmě pomalu couvat podle zrcátek... Za to se stydím moc, za dnešek se už nestydím, myslím si, že sobotní etapa byla už docela solidní,“ říkal před posledním servisem v Zaječí plzeňský soutěžák a měl pravdu: navzdory páteční ztrátě se dokázal v průběhu druhé etapy neustále probíjet vpřed celkovým pořadím. Do sobotní části soutěže startovali Liška s Jugasem z 27. pozice, po dopolední sekci byli šestnáctí a do poslední rundy vyráželi z 11. místa s náskokem pouhých 0,9 sekundy před Petrem Poulíkem.

 

V posledním kole ještě vypadl z Top 10 smolař Schlager a mezi Liškou a Poulíkem se tak rozhořel duel o poslední místo v první desítce, z něhož nakonec vyšel lépe pilot bílo-červeného Mitsubishi Lancer Evo IX. „Já jsem vsadil na poslední vložku, na které se střídal rytmus, a beze zbytku mi to vyšlo. Peťa mě v předposlední vložce porazil jen o desetiny a myslím si, že v poslední erzetě jsme mu to vrátili i s úroky,“ popsal dramatickou přetahovanou v závěru rally Milan Liška.

 

Po dvou soutěžích Mistrovství České republiky v rally, v jejichž průběhu Liška s Jugasem vybojovali 7., resp. 10. místo figurují v tabulce šampionátu na pěkném 7. místě absolutně a ještě lépe si stojí v klasifikaci skupiny N: po 3. místě na Valašce a 7. v Hustopečích patří Milanu Liškovi 3. příčka průběžného hodnocení skupiny.

 

Pod hlavičkou týmu NTS Plzeň - Gassner Rallisport se v Hustopečích s další 'evo-devítkou' představila také dvojice Jiří Volf – František Rajnoha, kteří se v cíli mohli radovat z 5. místa absolutně a 3. ve skupině N, což stačilo, aby si v celkovém součtu mezi 'enky' upevnili vedení.

 

Stáj NTS Plzeň – Gassner Rallisport se nyní soustředí na přípravy na svůj další start v rámci Mezinárodního mistrovství ČR rally, jímž bude na počátku května tradiční Rally Český Krumlov, kde se 'plzeňští' představí v početné a silné sestavě.

 

Napilno mají především mechanici, neboť například Liškův vůz dostal v posledních týdnech pořádně zabrat, když absolvoval tři náročné soutěže ve třech týdnech. „Technika v Hustopečích ještě zázračně vydržela, ale teď nás před Krumlovem čeká hodně moc práce. Já to odhaduji tak na 200 hodin,“ uzavřel Milan Liška.

 

 

NTS PLZEŇ – GASSNER RALLISPORT MEDIA SERVICE

ZdeněkZ,

PR

 

tisková zpráva týmu NTS Plzeň – Gassner Rallisport

 

 

 


 
 
Fotogalerie:   Agrotec Iveco Rally Hustopeče 2007 - foto Petr Bača

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose