www.car.cz
 

Eurostroj rally Tišnov v roce 2007 znovu s rakouskou účastí
     25.4.2007 18:58 - tisková zpráva


 Útulné prostředí vyhlášeného Hostince u Vlachů v Tišnově – Jamném tvoří již tradičně příjemnou kulisu klíčovým jednáním organizačního výboru rally. Bylo místem, kde se vloni setkali představitelé Hanáckého rally klubu Vyškov a Autoklubu Tišnov s panem Eddy Schlagerem, majitelem firmy Eurostroj Schlager, aby spojili své síly pro zachování tišnovské soutěže, a i letos právě tady končila jednání o nové podobě trati soutěže.

 

            Jak prozrazuje pohled do motoristického kalendáře, termín Eurostroj rally Tišnov se nezadržitelně blíží. Datum 8. – 9. června, kam FAS AČR tuto soutěž z května posunul, je současně termínem třetího podniku seriálu ME v sousedním Polsku (populární Rajd Polski), do Čech na Historic Vltava rally do Klatov zamíří ve stejném termínu pro mistrovské a zónové body historici a jejich příznivci, hned o necelý týden později startuje Rallye Bohemia,    takže z hlediska rozvržení termínů rozhodně bude z čeho vybírat.

            Trať letošní tišnovské rally byla připravena nebývale brzy, ale protože obvykle ne úplně všechno vychází, jak by si pořadatelé přáli, těsně před zveřejněním tohoto článku jedna z obcí na trati RZ rozhodla zamítnout žádost o průjezd RZ po místní komunikaci. Ke škodě účastníků tak bylo nutno na poslední chvíli celkovou koncepci trati změnit.

I když ne úplně všechna jednání ohledně vyspravení komunikací před a po rally je možno považovat za úspěšně ukončená, věříme v dobrý konec a k dnešnímu dni je trať změřena a pracuje se na itineráři. Koncepce 3 x 3 RZ znamená dobrou zprávu pro diváky, bohužel poněkud méně šetrnou je tato varianta ke komunikacím. Oproti loňskému ročníku zavítá trať na jeden nový úsek, celková délka RZ mírně překračuje 80 km, což vyhoví i podmínkám Austrian Rallye Challenge, jejíž součástí je Eurostroj rally od roku 2006.

            V tomto týdnu budou na inovovaném webu zveřejněny propozice Eurostroj rally a přihlášky včetně nezbytných informací, aby mohl začít obvyklý administrativní kolotoč, ukončený uzávěrkou přihlášek, která je stanovena na pondělí 28. května.

            Veškeré průběžné informace o přípravě rally budou k dispozici všem zájemcům nejen na stránkách Hanáckého rally klubu Vyškov http://www.rallyvyskov.cz, ale jako obvykle také na http://www.autosport.cz, účastníci rakouské ARC pak najdou potřebné informace na stránkách http://www.rallyechallenge.at. 

 

 

           

 

Tisková informace Hanáckého rally klubu Vyškov

Jan Olejníček, místopředseda klubu                 


 
 
Fotogalerie:   Agrotec Iveco Rally Hustopeče 2007 - foto Petr Bača

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose