www.car.cz
 

Roman Kresta "porodil" a objeví se v Českém Krumlově
     26.4.2007 13:14 - tisková zpráva


Je to informace, na kterou fanoušci čekali velmi netrpělivě. Dočkali se, Roman Kresta, nejúspěšnější český soutěžní jezdec, bude startovat v Rallye Český Krumlov. Třetí podnik mezinárodního mistrovství ČR se uskuteční 3.-5. května. 

Pro pilota to v posledních dnech byla druhá milá zpráva. Tou hlavní, životní, novinkou pro něj je narození syna Patrika, který přišel na svět 24. dubna, v den jednatřicátých narozenin svého otce. Manželé Roman a Jana Krestovi mají ještě dceru Terezku.

Osmý muž mistrovství světa 2005 a bývalý český šampion pojede stejně jako v únorové Rallye Šumava s vozem Mitsubishi Lancer Evo 9. Tentokrát ovšem půjde o nejnovější modifikaci, kterou připravili technici stáje Charouz Racing System, která je výhradním zástupcem Mitsubishi Motors a společnosti Ralliart pro Českou republiku.

Charouz Racing System připravuje vozy Mitsubishi Lancer Evo 9 pro oba úřadující šampiony ČR, Václava Pecha, mistra vícedenních soutěží, i Josefa Semeráda, krále sprintů.

I proto bere luhačovický závodník jihočeskou soutěž především jako test. Chce vyzkoušet nové úpravy vozu, aby japonský stroj byl stoprocentní pro dvě hlavní soutěže roku – Rallye Bohemia (15.-17. 6.) a Barum rallye Zlín (24.-26. 8.).

Populární pilot má na Rallye Český Krumlov mnoho příjemných vzpomínek. Hlavně na dvě vítězství. Poprvé triumfoval v roce 2000 se Škodou Octavií WRC a druhý úspěch přišel v sezoně 2004, to řídil Subaru Impreza WRC.

Rallye Český Krumlov startuje v pátek 4. května v 16 hodin a skončí tamtéž v sobotu v 18.06.

Roman Kresta: „Tuto rallye mám moc rád, už se na ni těším. Musím poděkovat svým novým partnerům, díky jejichž přízni můžu startovat. Auto je zcela nové, lidé z týmu Charouz Racing System pod vedením Marcela Holana postavili vůz podle posledních možných modifikací. K tomu pojedu poprvé s pneumatikami BF Goodrich, bude to zkrátka především testovací soutěž. Nicméně jsem závodník, takže budu chtít jako vždy zvítězit. K narození Patrika není moc co říkat, je to obrovská radost a štěstí.“

Antonín Charouz: „Nejprve musím popřát samé štěstí a zdraví maličkému Patriku Krestovi, narození dítěte je vždy krásnou a velikou událostí. K samotné soutěži přeji Romanovi co nejlepší výsledek i hodně nových poznatků z úprav našeho Mitsubishi Lancer Evo 9. Věřím, že uspěje a zároveň se připraví na Rallye Bohemia a Barum rallye.“


Pozvánka na autogramiádu AUTOSALON 2007 do BRNA

Vážení příznivci Romana Kresty, dovolujeme si Vás pozvat na autogramiádu závodního jezdce Romana Kresty, která se uskuteční v sobotu 9.6.2007 v areálu BVV, pavilon B, stánek 007. Těšíme se na Vaši účast 

BPA


 


 
 
Fotogalerie:   Agrotec Iveco Rally Hustopeče 2007 - foto Petr Bača

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose