www.car.cz
 

Václav Pech se chystá do Brna s novým motorem
     tisková zpráva


Plzeňskou posádku EuroOil teamu Václava Pecha jun. a Petra Uhla čeká další start na domácí automobilové soutěži. V sobotu absolvují Autotec rally Brno, druhý podnik mistrovství České republiky ve sprintrallye.

Václav Pech jun. po vítězství na prvním sprintu v Okříškách, které se jelo za zimních podmínek v polovině března, je v čele průběžné klasifikace a nastupuje do brněnské soutěže jako jeden z hlavních favoritů. Konkurence se ale v Brně sejde veliká a plzeňská posádka bude muset o úspěšné umístění bojovat hned s několika posádkami kategorie WRC.
 
Do Brna se těším a mám k tomu hned několik důvodů. Za prvé jsem na brněnských rychlostkách startoval naposledy před třemi lety a trať se mi líbila, těším se na pěkné svezení. Za druhé konečně skončily chladné dny a i závodění v pěkné přírodě mi přináší ještě větší radost, než jindy a v neposlední řadě budeme mít právě na této rallye k dispozici zcela nový motor, který pro nás připravili specialisté automobilky Ford v Anglii. Ten by měl během středy dorazit do republiky a bezprostředně poté bude namontován do našeho auta. Ve čtvrtek přijede specialista z Anglie a provede finální nastavení a nás čeká malé testování. V pátek bude vůz k dispozici na technických přejímkách v Brně,“ přiblížil program teamu v nejbližších hodinách Václav Pech jun.
 
Ten je momentálně v čele obou dvou domácích šampionátů a právě v Brně bude mít příležitost potvrdit svoji vedoucí pozici v rallyesprintovém mistrovství. Potom ho už bude čekat čtvrtý podnik Mezinárodního mistrovství České republiky Rallye Český Krumlov zapsaný v kalendáři na poslední květnový víkend. „Jsem rád, že můžeme startovat v obou šampionátech. Program je sice poměrně nabitý, ale na druhou stranu je pro jezdce výhodou, že může v krátkých časových intervalech závodit. Ovládání vozu WRC je velmi specifické a zcela odlišné od řízení běžného automobilu. A když člověk delší čas s tímto speciálem nejezdí, trvá pak nějakou dobu, než si na WRCčko zase přivykne,“ řekl Václav Pech jun.
 
Autotec rally Brno startuje v sobotu v osm hodin ráno na brněnském výstavišti a jezdce čeká osm rychlostních testů na čtyřech úsecích, které se jedou každý dvakrát. Celkem posádky absolvují 75 ostrých kilometrů aby se pak odpoledne v půl páté vrátili zpět na výstaviště, kde rallye končí.
 
 
 
Jaroslav Štauber

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose