www.car.cz
 

Brněnský okruhový start se divákům líbil
     1.5.2007 13:40 - Vladimír Rožánek


         Vytrvalostní závod divize 4, který se jezdí na 3 hodiny, přivítal na startu celkem 51 vozů a bylo se skutečně na co koukat. Maděryč na Audi A4 DTM se přetahoval s dvěma Mercedesy DTM, kde v kokpitech seděli i Lacko a Stefan Mücke z Německa, který na úvod roku zvítězil ve FIA GT.

        Vítězství ve vytrvalostním závodě patřilo v cíli posádce Charouz-Mücke a modrý Mercedes Benz se vzdálil druhému v cíli o 2,5min.. Stříbrnou příčku uhájili až do konce závodu Nimč s Lackem a třetí místo vybojovalo Audi A4 DTM s Maděryčem, Kostkou a Kopeckým Jun..Ti však již ztratili celý jeden okruh. Brambory zbyly na Bezáka se Studeničem na Porsche 911 GT3 Cup. Velmi pěkně jeli i Macháček s Hynkem Charousem na Ferrari F430 z týmu MenX a Machánek, který se na svém voze Porsche střídal s Ráczem a Bártou. Až sedmé místo obsadil Šenkýř s Friedem, ale nejlepším časem 2,12.070s nenadchli. swiss replica watches

Sprint do 2000ccm3 ovládl překvapivě Slovák Zdenko Mikuláško a se svou Škodou Octávia od samého začátku diktoval tempo. S odstupem více jak 15s. dojela druhá Polka Karolina Czapka na Renaultu Clio a bronz patřil M. Formanovi na Alfě Romeo 156 S2000 v nových barvách Lucent Motorsportu. Čtvrté místo s Fábií obsadil překvapivě Skula a pátý dokončil vrchař Martin Novotný na voze Opel Speedster. Velký favorit Piotr Soja s Lotusem Exiqe nebyl kvůli zaviněné havárii vpuštěn do restartovaného závodu.

Sprint nad 2000ccm byl jasnou záležitostí Charouze na novém Mercedesu DTM, ale v závěru se mu stájový kolega Nimč přiblížil. Pěkný výkon znovu předvedl Maděryč na Audi a dobře zajeli i Konopka s novým Sallenem S7-R a tentokráte i Viliam Liedl s Audi TT-R DTM, který odvezl páté místo. Oku lahodilo i Lamborhini Gallardo, se kterým jel Jan Daniš a druhé pilotoval bývalý ministr Ing. Milan Urban. S dalšími novými vozy se však do pozadí v MMČR odsunuly tolik úspěšné vozy BMW M3 GTR, se kterým nejlépe zajel devátý Šenkýř. Nedařilo se ani Herbeckovi s Pagani Zonda, který byl klasifikován až na 23. místě.

V divizi 3 pro formule NF1400 se dařilo v sobotu nejlépe Lešínskému, před Horákem z Palmiho Motorsportu a bronz udolal chomutovský Chabr. V neděli si zlepšil náladu, když zvítězil o necelé 3 vteřiny před Lešínským a třetí příčku obsadil Horák. Velmi pěkně zajel Ulmann s Elusem, když skončil pátý. Skokan Janda nedokončil ani jeden svůj závod a týmový kolega Polášek, který startoval díky novému systému z pole positions, dojel až sedmý.

Velmi dobrým doplňkem našeho mistrovství byl závod italských GT a cestovních vozů, kde jsme viděli stádo vozů BMW, ale také Dodge Viper nebo Audi TT-R a jejichž ozdobou byl start Dietera Questra, kterému je nyní již 66 let. Histo Cup z Rakouska nabídl podívanou milovníkům historických vozů a i v BMW 1 Challenge se bylo také na co dívat, ikdyž né vždy z toho měl promotér radost.


Best Replica Watches

Výsledky MMČR na okruzích Brno:

Vytrvalostní závod D4 na 3 hodiny:

Charouz/Mücke – Mercedes Benz DTM

Nimč/Lacko – Mercedes Benz DTM

Maděryč/Kopecký/Kostka – Audi A4 DTM

Bezák/Studenič – Porsche 911 GT3 Cup

Macháček/Charous – Ferrari F430

Sprint D4 nad 2000ccm3:

Charouz – Mercedes Benz DTM

Nimč – Mercedes Benz DTM

Maděryč – Audi A4 DTM

Konopka – Sallen S7-R

Liedl sen. - Audi TT-R DTM

Sprint D4 do 2000ccm3:

Mikuláško – Škoda Octávia I

Czapka – Renault Clio

Forman – Alfa Romeo 156 S2000

Divize 3 – 1.z.

Lešínský, Horák, Chabr

Divize 3 – 2.z.

Chabr, Lešínský, Horák


EGTS sobota:

Quester-Bellichi – BMW Z4 Coupe

F. Valle - Audi TT-R

Salucci-Matteuzzi – Dodge Viper


EGTS neděle:

Quester-Bellichi – BMW Z4 Coupe

F. Valle - Audi TT-R

Romagnoli-Livio – Dodge Viper


Nyní se MMČR na okruzích chystá do Mostu, kde již za 14 dní zaburácí znovu motory našich silných strojů, společně se Sports Car Challenge a ČP Škoda Octávia Cupem.

 


 

Text a foto: Vláďa Rožánek



 
 
Fotogalerie:   Brněnská předzvěst GéTéček od V.Rožánka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose