www.car.cz
 

Lubomír Minařík a Viktor Semela by v jižních Čechách rádi prodloužili úspěšnou sérii
     1.5.2007 19:10 - tisková zpráva


Tentokrát konečně na suchu?

 

            Naše Mezinárodní mistrovství ČR čeká o nadcházejícím víkendu třetí letošní měření sil. Po dlouhé tříměsíční pauze od klatovské Mogul Šumava rally tentokrát silné motory zaburácí na jedné z nejoblíbenějších soutěží seriálu v Českém Krumlově, kde se bude o mistrovské body soutěžit letos již po pětatřicáté. Mezi více než osmi desítkami posádek, které projevily zájem o start na krumlovské soutěži, nechybí ani druhá posádka průběžné tabulky skupiny A Lubomír Minařík – Viktor Semela, která by v jižních Čechách ráda prodloužila úspěšnou sérii, jež je letos od příchodu do týmu Roto provází.

 

            Českokrumlovské rally patří již léta výhodný květnový termín, díky němuž se obvykle stává dějištěm úvodní soutěže šampionátu, konané na suchém povrchu, jež má obvykle jako první možnost odhalit reálné šance posádek v novém ročníku mistrovství. Ač se řadí mezi podniky s největší tradicí a mezi soutěžními posádkami má řadu příznivců, Lubomír Minařík s ní má pouze pramalé zkušenosti. Startoval zde jen třikrát, navíc ani jednou nedojel až do cíle.

 

Odhadovat jeho šance v ročníku letošním je tedy velmi obtížné, zvláště když většina Lubových soupeřů zpravidla v Krumlově nechybí a má se zdejšími rychlostními zkouškami již řadu zkušeností. Valašský pilot navíc s Puntem na ryze suchém asfaltu ještě nezávodil a zatím se s ním svezl jen na uklouzaných soutěžích v závěru loňské a v úvodu letošní sezóny. Tento handicap se tým Roto snažil eliminovat rozsáhlým testováním, jak konkurenceschopné je spojení Minařík – Semela – Punto na suchém asfaltu však samozřejmě stoprocentně ukáží až první rychlostní zkoušky krumlovské soutěže.

 

 „Rally Český Krumlov je podle mě hodně náročná soutěž, absolvoval jsem ji třikrát, ale ani jednou jsem kvůli technické závadě nespatřil cíl. Náš poslední start byl v roce 2002, kdy jsme museli odstoupit na náročných Malontech kvůli zadřenému motoru, v roce 2000 nám praskla kliková hřídel a v roce 1998 jsme museli kvůli požáru hasit motorový prostor a pokračovat už nešlo.

 

Doufáme, že letos se nám podaří smůlu prorazit a spatříme cíl. Po sprintu v Okříškách nám nastala delší pauza, kterou jsme využili ke zlepšení a doladění našeho rozpisu, se kterým nám pomohl zkušený Jindřich Štolfa. Dále proběhl test fiatu S1600 v Bělé pod Bezdězem, kde jsme se soustředili na vyladění podvozku pro suchý asfalt,“ popsal přípravy na třetí soutěž „velkého šampionátu“ Luba Minařík.

 

            Do Krumlova se v rámci skupiny A chystá velmi silná konkurence. Kromě tradičních účastníků seriálu Josefa Petáka či Jaromíra Tarabuse změří s Lubou a Viktorem síly i evropský reprezentant Antonín Tlusťák, či účastník juniorského mistrovství Estonec Jaan Mölder a o zajímavé souboje tedy určitě nebude nouze. Dvojici plzeňského týmu Roto Plzeň patří ve startovce číslo 23.

 

 

Jiří Dokulil, ftr-media


 
 
Fotogalerie:   Rechberg 2007 od Pavla a Tondy Malých

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose