www.car.cz
 

CarDo Racing letos míří do kopců a ne jen na okruhy
     Pavel Jelínek


Divákům známý team, který se již několik sezón zúčastňuje závodů do vrchů i na okruzích, se letos rozrostl o nové a mladé tváře. V této sezóně bude za CarDo Racing závodit Petr Vojáček s Oplem Astra, David Losman se Subaru Impreza po Jiřím Vovsovi. Ve skupině SP se představí také mladý Lukáš Vojáček, Martin Jerman se svou dcerou Gábinou Jermanovou. Skupina A1400 prověří jezdecké kvality Miroslava Jakeše.
S BMW M3 odstartuje tuto sezónu dvojice Los, Vrabec a závody historiků budou mít horkého favorita v Janu Kelarovy s krásným spiderem MTX 2-03 BMW.

Na okruhy vyšle Karel Dolák svého syna Michala. Ten na letošní rok připravil vloni velmi úspěšný a jeden z nejrychlejších strojů z českých okruhů, a to PRC 98SC s motorem BMW 3,0. Tento vůz disponuje zatím 360PS. Michal Dolák se zřejmě letos zúčastní celého seriálu závodů Supersprint Challenge, který jsme mohli zhlédnout již při Jarní ceně Brna, kde startoval v první divizi s číslem 10.

Michal si při svém prvním startu v Supersprint challenge vedl skvěle. V první jízdě dojel 4. celkově a 3. ve své první divizi. Druhá jízda dopadla ještě lépe a celkové 3. místo a 2. místo v divizi 1 svědčí o velmi dobré práci celého teamu. Navíc jak nám Karel Dolák prozradil vezl si jeho vůz 50Kg navíc a také handicap proti ostatním strojům 1. divize. Zatímco Dolákovo PRC má výkon 360PS, tak například PRC Mugen Gerda Beisela disponuje 480PS, a to je již řádný rozdíl.

Placka byla původně připravena pro vytrvalostní závody Interserie Endurance, která však zatím nenašla dost početné pole, proto se CarDo Racing rozhodlo strartovat v seriálu Supersprint Challenge. Teď musí ještě snížit hmotnost vozu vymontováním doplňků pro dlouhé závody a možná, dle finančních možností dát nechat udělat motor pro sprint závody. Zároveň bude Michal spolu s dalšími českými piloty bodovat do Českého prototypového poháru.

Možná se v barvách CarDo racingu objeví i německý jezdec K. Tanzmann s Reynardem Opel 923, který však má zatím starosti o obstarání konkurence schopného motoru. Tento jezdec kdysi umožnil Michalu Dolákovi vyzkoušet formulový vůz a někteří si možná pamatují ze startů v Interserii, právě s tímto strojem.

Přejeme celému CarDo racingu úspěchy nejen v závodech do vrchu, ale především v závodech na okruzích v Supersprint challenge, u které nás mrzí hlavně fakt, že se jí vůbec při Jarní ceně Brna nevěnovala ČT ve svém pořadu Svět Motorů, ačkoliv v něm startovalo hned 5 českých závodníků. Zřejmě po letech zanedbávání vysílání závodů do vrchu, budeme asi svědky mediálního opomíjení i závodů na okruzích, ve kterých nás reprezentují naši mladí závodníci s krásnými vozy. Tyto vozy byly letos vyškrtnuty funkcionáři FAS z divize 4 MMČR.

Další závod Supersprint Challenge se jede 22. – 23. Května jako Mozart preiss na autodromu Salzburgring a my budeme držet palce teamu CarDo s Michalem Dolákem za volantem PRC.

 

Vl. Rožánek, www.car.cz


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose