www.car.cz
 

Drsná vodní premiéra Michala Filly na Hungaroringu
     3.5.2007 08:04 - tisková zpráva


První závod v nové třídě, na zcela jiném stroji a v novém teamu absolvoval o uplynulém víkendu na Maďarském okruhu Hungaroring Šlapanický Michal Filla. Pro vicemistra Evropy třídy dvoutaktních dvěstěpadesátek to tak byla po několika testovacích dnech v horkém španělsku a testu v Brně první opravdová výzva a prověření, jak dokáže zvládat pro něj nový čtyřtaktní stroj. 


Při účasti české elity a díky nedělnímu extempore maďarského počasí, které si pro jezdce připravilo nelehkou zkoušku, to byl opravdový křest ohněm.

Michal Filla:  „Celý víkend jsem absolvoval bez větších problémů a bez pádu. Dařilo se mi každým tréninkem stahovat ztrátu na nejrychlejší jezdce a po kvalifikacích jsem na startu stál na třetí pozici s minimálním odstupem na druhého jezdce. Můj týmový kolega Radek Rous, který stál na pole position, dokázal zajet velmi rychlé kolo a druhému odskočit o více jak vteřinu. Do závodu jsem nastupoval s plánem poprat se o co nejlepší místo na stupních vítězů.

Při startovní proceduře se nám ale rozpršelo a závod byl odložen. Jelikož se žádný z předešlých treninků nejel na vodě, musel být vypsán desetiminutový "mokrý trenink" a teprve po něm nový start do závodu. V tréninku jsem si vyzkoušel jízdu na mokru s novým čtyřtaktním motocyklem. V závodě jsem se od začátku pohyboval ve skupince bojující o první místo, ale v momentě, kdy jsme se s Rousem usadili na prvních dvou pozicích, byl závod přerušen pro bouřku a velké množství vody na trati.

Po třiceti minutách byl odstartován další závod na plný počet kol. Start se mi nepodařil ideálně a propadl jsem se asi na 6.místo. Když jsem se konečně prokousal na druhé místo, byl už Radek hodně daleko. Jel jsem proto na jistotu a nijak neriskoval. V souboji o druhé místo se mnou byl ještě Václav Bittman, ale ten lehce havaroval.

Pak už jsem se soustředil jen na bezpečné dojetí do cíle a na jistotu dvaceti mistrovských bodů za druhé místo.“

 

Vladimír Novotný


 
 
Fotogalerie:   Jarní cena Brna - Divize 4, foto Alois Folta

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose