www.car.cz
 

Ford začíná v Genku vyrábět nové Mondeo. Do prodeje půjde v červnu
     4.5.2007 11:21 - tisková zpráva


Necelých dvanáct měsíců po oficiálním zahájení výroby úspěšných modelů S-MAX a Galaxy sjelo dnes ze stejné výrobní linky první nové Mondeo. Slavnostního ceremoniálu se zúčastnil mimo jiné belgický ministerský předseda Guy Verhofstadt.

Výroba tří nových modelů v Genku si vyžádala investice ve výši 715 milionů eur (20 mld. Kč). Jakmile továrna poběží na plnou kapacitu, vyprodukuje každý den bezmála 1200 vozů Mondeo, S-MAX a Galaxy. 98 % z nich zamíří na vývoz do více než šedesáti zemí světa.

„Díky zavedení nového, flexibilnějšího systému výroby v minulém roce doznala továrna v Genku dalšího zlepšení kvality a efektivity,“ řekl prezident společnosti Ford of Europe pan John Fleming.

Počínaje dneškem bude ze společné výrobní linky v Genku sjíždět až pět různých automobilů: S-MAX, Galaxy, čtyřdveřové Mondeo, pětidveřové Mondeo a Mondeo kombi. Genk je jediná továrna Fordu, která vyrábí všechny tyto modely.

„Dalekosáhlá modernizace nám umožnila rychle reagovat na neustále se měnící požadavky zákazníků,“ prohlásil Guy Martens, generální ředitel továrny v Genku.

Od svého otevření v roce 1964 tento závod vyprodukoval již 12,6 milionu vozů. Patří k nejmodernějším montážním provozům v Evropě a společně s továrnou Volva v Gentu zajišťuje více než polovinu výroby, zaměstnanosti a exportu belgického automobilového průmyslu.

Zahájení prodeje nového Fordu Mondeo je naplánováno na červen 2007. 
 
Ford


 
 
Fotogalerie:   Italské cestovní vozy v Brně © V.Rožánek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose