www.car.cz
 

BMW 1 Challenge zahájil v rámci Jarní ceny Brna
     4.5.2007 11:35 - tisková zpráva


Jarní cena Brna

Úvodní víkendové klání deseti dílného seriálu BMW 1 Challenge se odehrálo v rámci Jarní ceny Brna. Loňské sychravé počasí letos vystřídalo letní, pro jezdce v kokpitu až tropické vedro.

Patnácti členné startovní pole rozzářila přítomnost účastníka mistrovství světa silničních motocyklů Lukáše Peška, který si vůz již vyzkoušel před několika týdny při testování BMW 1 Challenge zde na brněnském okruhu. Mezi dalšími jezdci se objevili další zkušení jezdci a nováčci. Mezi zkušené lze počítat jistě loňské jezdce jako je Lumír Firla jun., Michael Matějovský, Michal Vorba, Petr Fulín a další. Mezi nováčky značkového poháru patří Jan Daniš, Patrik Němec, Radek Bareš, Tadeáš Staněk a Daniel Skalický.

Samotnému víkendovému klání předcházela v pátek ráno akce zvaná Jarní cena Brna dětem, která byla určena pro nevidomé žáky. Automotodrom Brno a promoterská firma Racing Service International se společnými silami uspořádaly tuto akci, která byla kladně hodnocena ze strany dětí, které si z automotodromu odvážely obrovské zážitky.

Start prvního závodu se neobešel bez krizové situace. Ve stoupání k cílové rovince si Jiří Furmánek, Radek Bareš a Marcel Kusín značně pomačkali plechy a ze závodu museli odstoupit. Souboj do posledního kola předváděli o první příčku Lumír Firla jun. a Petr Fulín. Spokojenost panovala i u výsledku Lukáše Peška, který dojel do cíle na páté pozici. Ve druhém závodě ovšem chyboval, probrzdil pneumatiky a s neovladatelným vozem odstoupil.

Na čele byl opět Petr Fulín s náskokem dvou vteřin před Michalem Matějovským. Závod prokaučoval volbou pneumatik Lumír Firla jun., který se cítil jako na „zimním stadióně.“ Vyrovnanost poháru dokazovali další jezdci bojující o zadní příčky až do posledních metrů: Lumír Firla sen., s Patrikem Němcem a Michal John s Danielem Skalickým.

 

Oficiální stránky seriálu : http://www.bmw1challenge.com/


 
 
Fotogalerie:   

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose