www.car.cz
 

DTM: Výzva nového okruhu pro Jarka Janiše
     tisková zpráva


Jarek Janiš z týmu Sonax Dark Dog AMG-Mercedes se tento víkend bude učit neznámou trať, šampionát DTM totiž tento týden míří do italské Adrie.

Šampionát DTM míří podruhé v řadě mimo území Německa. Po vzrušujícím závodu plném ostrých soubojů v portugalském Estorilu je nyní řada na Adrii. Janiš od posledního závodu, který sice nemohl dokončit, ale v průběhu víkendu předvedl skvělý výkon, tvrdě trénoval fyzickou kondici. Mladý český jezdec se nyní plně soustředí na další závod, kde se bude muset učit novou trať. V čele šampionátu DTM je Christijan Albers, který s vozem AMG-Mercedes vyhrál závod v Estorilu.
 
Jarek Janiš: „V Adrii jsem nikdy nejel, ale rád se učím nové okruhy. O trati jsem hovořil s mým inženýrem a také s bratrem Erikem, který tam loni závodil. Okruh trochu připomíná motokárovou dráhu. Je tam dlouhá rovinka a potom následuje mnoho zatáček s různými poloměry,“ říká Janiš, který se na závod začal připravovat v předstihu. „Dostal jsem data z loňského závodu, takže mám představu, co mě tam čeká. Ve čtvrtek si projdu okruh společně s mým inženýrem Karlem Jenningsem a budu u toho probírat stopy, převodové stupně a další věci. Nové tratě se obvykle učím velmi rychle a myslím, že první páteční test bude stačit na to, abych se s Adrií sžil. Jezdci, kteří tam loni závodili budou mít určitou výhodu, ale nemám z toho obavy. Před čtrnácti dny jsme byli v Estorilu velmi rychlí ve srovnání s našimi přímými soupeři a doufám, že na tom budeme dále stavět. Pochopitelně doufám v lepší konec víkendu!
 
Okruh Adria leží asi 60 km jižně od Benátek a jde o novou, moderní trať, která byla dokončena v roce 2000. Její délka je pouhých 2702 metrů a po Norisringu je druhou nejkratší v kalendáři DTM. Adria se v šampionátu DTM prvně představila v loňském roce a tehdejší závod vyhrál Christijan Albers s vozem AMG-Mercedes CLK. Okruh má jednu zajímavou vlastnost, paddock je částečně krytý a klimatizovaný.
 
Třetí závod DTM 2004 - Adria
Datum:  14.–16. května
Délka okruhu: 2 702 metrů
Délka závodu: 47 kol = 126,994 km
Pole position 2003: Marcel Fässler, AMG-Mercedes CLK 1:12,173
Traťový rekord DTM: Bernd Schneider, AMG-Mercedes CLK 1:11,669
 
Přímý přenos závodu DTM na Galaxii Sport od 14,00 hod.
 
Program
Pátek
09:00-9:15 – Roll out
10:20-11:50 Test 1
15:00-16:30 Test 1
Sobota
10:15-11:15  Volný trénink
13:00  Kvalifikace
13:30   Superpole
Neděle
9:45-10:15 Zahřívací trénink
14:00 Start závodu
 
BPA
foto : archiv dtm.de
 

Oficiální stránky DTM  s kompletními výsledky, informacemi i v češtině a s fotogalerií: www.dtm.de

Oficiální informace též na: www.bpa.cz nebo www.jarek-janis.cz


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose