www.car.cz
 

Ford rozšiřuje svoje aktivity v Číně
     7.5.2007 09:13 - tisková zpráva


Společnost Ford Motor Company na autosalonu v Šanghaji oficiálně oznámila, že v průběhu roku 2007 začne továrna Changan Ford Mazda Automobiles (CFMA) vyrábět novou generaci Fordu Mondeo. Tento vůz, navržený v duchu „kinetického designu“, patřil k nejobdivovanějším exponátům Fordova stánku v Šanghaji. A byl i hvězdou nedávného autosalonu v Ženevě.

Čínskou výstavní premiéru si zde odbyl rovněž populární Ford S-MAX, ověnčený titulem „Auto roku 2007“ v Evropě, a koncepční pětidveřový crossover iosis X.

Na slavnostní tiskové konferenci v předvečer zahájení autosalonu promluvil Mei-Wei Cheng, viceprezident Ford Motor Company a generální ředitel Ford Motor China. Zde jsou nejdůležitější body jeho projevu:

Oficiální zahájení sériové výroby v motorárně Changan Ford Mazda Engine Company lze očekávat v nejbližší době.
Výroba automobilů v nové továrně CFMA v Nanjingu začne ještě v letošním roce.
Továrna CFMA v Chongqingu brzy spustí výrobu nového Fordu Mondeo.
V roce 2008 zahájí podnik v Nanjingu výrobu zcela nového malého vozu Ford.
Cheng ve své řeči zmínil rovněž nově založenou společnost Ford Motor Research & Engineering (Nanjing) Co. Ltd., která v březnu získala souhlas čínské vlády. Firma bude podle Chenga tvořit nedílnou součást globálních vývojových aktivit Ford Motor Company.

Modrý ovál spolu s pěti spřízněnými značkami vystavoval v Šanghaji celkem dvaapadesát různých automobilů. Kromě již zmíněných vozů Ford Mondeo, S-MAX a iosis X vzbudil značnou pozornost rovněž nový C-MAX a také kompletní řada Focus, která se v Číně těší značné oblibě. Nechyběl ani sportovní Focus ST, soutěžní WRC speciál Focus RS a konečně závodní Focus pro čínský šampionát cestovních vozů.

Společnosti Ford Motor Company a CFMA patří k nejúspěšnějším firmám čínského automobilového průmyslu, jenž v posledních letech prožívá obrovský rozmach. V meziročním srovnání zaznamenaly obě společnosti v Číně růst 86,6 %. Za první čtvrtletí letošního roku prodala CFMA celkem 38 908 vozidel, což ve srovnání se stejným obdobím roku 2006 představuje nárůst 40,8 %

 

Ford


 
 
Fotogalerie:   Italské cestovní vozy v Brně © V.Rožánek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose