www.car.cz
 

Křenek motorsport se postará o sedm jezdců, včetně Švýcara
     tisková zpráva


Hostem týmu v Mostě bude švýcarský novinář Wani Finkbohner
 
            Celkem o sedm vozů se bude starat tým Křenek motorsport na mosteckém autodromu při druhém podniku mezinárodního okruhového mistrovství České republiky. Čtyřem jezdcům bude stáj z Měšic u Prahy chystat techniku pro mistrovské závody a dále se bude podílet na přípravě vozidel pro trojici závodníků stáje Bohemia Racing Team startující v prestižním poháru Česká pojišťovna – Škoda Octavia Cup.
 
            Do druhého dílu domácího šampionátu Křenek motorsport nasadí opět tři automobily v Národní formuli 1400 a jeden do sprint-závodu cestovních a sportovních vozů Divize 4, kterého se opět s pohárovou Škodou Pick-Up Free Style účastní letos debutující Lucie Vyplelová. Do dvou formulových závodů nastoupí již známá trojice Radek Mifka, Rakek Krakovič a Věra Vostrá.
Krakovič bude startovat tradičně s monopostem FiKS-01 a Vostrá s Mifkou pojedou s novějšími modely formulí FiKS-03, které po loňském prvním nasazení prošli podstatnou inovací, což se na výsledcích jezdců projevilo už v prvních letošních závodech.
 
Změny na vozech modelové řady 03 oba piloti zkoušeli před začátkem sezóny také na mosteckém okruhu, takže tým desetidenní pauzu mezi mistrovskými podniky nemusel vyplňovat dalšími zkouškami. „Očekávali jsme, že po úvodních brněnských závodech nebude na mostecké trati prostor pro testování a proto jsme formule na druhou část šampionátu začali chystat už v předsezónních testech, kdy jsme vozy dolaďovali,“ prozradil týmový manažer Josef Křenek a pokračoval: „V uplynulých dnech jsme se tedy mohli naplno věnovat přípravě monopostů, které se podrobily především důkladné kontrole.“
 
Ve stáji Bohemia Racing Team bude Josef Křenek z pozice vedoucího technika dohlížet na přípravu pohárových Octavií pro Milana Maděryče, Jaroslava Párala a Jiřího Jupu, jenž obhajuje druhé místo z loňského roku. „Jak moc vysoko ve výsledcích můžu letos pomýšlet zřejmě napoví první závody. V každém případě je pro mě letošní pohárový seriál hodně velkou výzvou, protože startovní pole je v porovnání s uplynulou sezónou početnější a pojede také více kvalitních jezdců,“ řekl Jupa. „Auto jsme při testech odzkoušeli jak bylo třeba a vše fungovalo dobře,“ sdělil čtyřiatřicetiletý jezdec a s úsměvem doplnil, že mezi testy se udržoval v tempu vyjížďkami s kočárkem se svým druhým synem.
 
 „Tým Křenek motorsport mi navíc dal možnost svezení při prvních letošních mistrovských vrchařských i okruhových závodech a cítím se v dobré formě,“ uvedl dále Jupa, kterého při zahajovacím pohárovém souboji bude podporovat početný fanklub z Družce u Kladna, odkud pilot pochází.
 
Mezi fanoušky Jiřího Jupy se ovšem tentokrát objeví i jeden cizinec. „Hostem našeho týmu na mosteckém autodromu bude švýcarský novinář Wani Finkbohner,“ vyzradil Josef Křenek účast dopisovatele Motor Sport Aktuell a ještě nedávno aktivního jezdce, jenž na českých okruzích vyhrál v roce 1999 pohár Škoda Pick-up Free Style. „Wani je s Jirkou už dlouho dobrý kamarád a tak jej přijede povzbudit. Navíc bude Wani sledovat závody Národní formule 1400,“ doplnil Křenek.
 
tisk info KLap

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose