www.car.cz
 

Škoda Auto na autosalonu v Šanghaji s modelem Octavia určeným pro místní trh
     7.5.2007 09:30 - tisková zpráva


Na mezinárodním autosalonu v Šanghaji, který se konal ve dnech 20. - 28. dubna 2007, společnost Škoda Auto představí model Octavia určený pro místní trh. Model je vybaven novým přeplňovaným motorem 1,8 TSI (118 kW) a k dispozici je i s motory 1,6 MPI (75 kW) a 2,0 FSI (110 kW). Na ploše více než 1100 m2 se společnost Škoda Auto prezentuje i dalšími modely ze svého výrobního programu - vozy Octavia RS, Octavia Scout a Superb L&K. 

Jako připomínka dlouhodobé podpory slavného cyklistického závodu je na autosalonu k vidění také automobil Škoda Superb speciálně upravený pro potřeby organizátorů závodu Tour de France. Jedním z nejstarších exponátů na šanghajské automobilové přehlídce je automobil Laurin & Klement Voiturette A, který byl veřejnosti poprvé představen na pražském autosalonu v roce 1906, a připomíná tak více jak stoletou výrobní tradici v Mladé Boleslavi.

Smlouva o spolupráci mezi společnostmi Shanghai Volkswagen a Škoda Auto byla podepsána 11. dubna 2005. V březnu roku 2006 zahájila SVW Škoda oficiálně budování prodejní a servisní sítě a první nové prodejní místo, které plně odpovídá celosvětovým standardům značky, bylo slavnostně otevřeno 28. března 2007.

Výroba modelu Škoda Octavia bude v Šanghaji zahájena v polovině roku 2007, později se rozběhne i výroba modelových řad Fabia a Superb. Škoda Auto předpokládá,  že ve střednědobém plánu při dosažení plné kapacity šanghajského závodu a po zavedení všech tří modelových řad bude dodávat zákazníkům v Číně více než 100 tisíc vozů ročně.

Fred Kappler, člen představenstva zodpovědný za prodej a marketing, v této souvislosti řekl: „Čína pro nás představuje jeden ze strategických trhů pro budoucí vývoj značky Škoda. Představení modelu Octavia je spolu s náběhem výroby prvním krokem k vybudování nové pozice značky Škoda v Číně.“

 

Škoda Auto


 
 
Fotogalerie:   Dvě nová Porsche týmu Mičánek Motorsport, únor 07

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose