www.car.cz
 

Ostrý start sezóny 2007 autodromu MOSTje zde. Již o tomto víkendu !!
     8.5.2007 09:06 - tisková zpráva


Česká pojišťovna – Škoda Octavia Weekend 2007


Testovací a klubová sezóna se na závodní dráze Autodromu Most rozběhla naplno už před několika měsíci. Následující víkend, 11. - 13. května 2007 se koná i první velký závodní podnik. Jede se pod názvem Česká pojišťovna - Škoda Octavia Weekend 2007. Hned na začátku letošního motoristického roku půjde o automobilovou událost nabitou skutečně velice atraktivními kategoriemi.  

 

Na programu víkendu je pokračování domácího okruhového šampionátu, který začal na konci dubna v Brně. V Divizi 4, kde jezdí cestovní vozy, je opět očekávána vcelice slušná účast, zvláště pro sobotní vytrvalostní závod na tři hodiny.

 

Ve startovním poli navíc figurují skutečné lahůdky, jako například tři vozy specifikace DTM, Lamborghini Gallardo, Pagani Zonda, Chevrolet Corvette, o strojích Ferrari, Porsche a BMW nemluvě. Do sezóny v Brně tradičně nejlépe nakročil tým AMG M3000 Mercedes Antonína Charouze, jen těsně následovaný Bohemia Racing Teamem, který nasadil nové AUDI A4 DTM s Milanem Maděryčem za volantem.

 

Formulová Divize 3 byla při úvodním podniku záležitostí favoritů Lešinského, Chabra a Horáka. V Mostě budou školní formule pokračovat v honbě za body a na roštu nebude chybět ani skokanská hvězda Jakub Janda.

 

Představí se ovšem také silné sportovní vozy z European Sports Car Challenge 2007 a pohár BMW 1 Challenge. Stěžejním podnikem víkendu bude ovšem start jedenáctého ročníku prestižního poháru Česká pojišťovna  - Škoda Octavia Cup. Do něj je pro úvodní podnik přihlášeno 22 jezdců, mezi kterými figuruje sedm nováčků.

 

Za zmínku jistě stojí i fakt, že ve startovním poli budou bojovcat hned dvě dívky a jedné z nich bude soupeřem dokonce vlastní otec. Připomínat technickou identičnost mladoboleslavských vozů, jednotné obutí a zajímavé sobotní kvalifikační finále systémem Superpole jistě není nutné. A tak jen dodejme, že jsou opět očekávány ostré souboje, při nichž nebude nouze o napětí, pohledné předjížděcí manévry, ale ani o karamboly.

 

Program víkendu začíná už pátečními volnými a měřenými jízdami. V sobotu i v neděli se začíná v devět dopoledne a atraktivní sobotní tříhodinovka startuje ve třičtvrtě na tři odpoledne.

 

(6.5. 2007)

 

PR


 
 
Fotogalerie:   FIA GT SILVERSTONE © DDPI

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose