www.car.cz
 

Valencie patřila opět továrnímu Peugeotu 908
     8.5.2007 14:59 - Vladimír Rožánek


S náskokem celých 3 okruhů zvítězili ve Španělsku opět tovární Peugeot 908 FAP Hdi, který pilotovali Pedro Lamy a Stephane Sarrazin. Mladý Charouz s Mückem a Alexem Youngem zajeli rovněž výborně a druhé místo zacelilo ztrátu bodů z úvodního podniku sezóny na Monze, kde vůz dokončil až na 30. místě. S další Lolou, ale s motorem Audi jeli Deletraz-Fässler-Iradj a třetí místo jim právem patří. Až za nimi skončily Barbosa-Short-Hall z týmu Rollcentre Racing a čtvrté a páté místo celkově i v LMP1 patří stáji Pescarolo Sport a hlavně pro Boulliona s Dumasem je páté místo zklamáním, Collard s Boullionem, totiž vloni kralovala, ale letos zatím nemůže najít potenciál proti továrním týmům.

 

Kategorie LMP2 pro slabší prototypy patřila De Castrovi s Burguenem a Amaralem na stroji Lola B05/40 Aer. Druhé místo, se ztrátou dvou okruhů, vybojovali Nicolet-Filhol-Jouanny na Courage LC 75 Aer z týmu Saulnier Racing. Nutno podotknout, že málokdo čekal v úspěch této stáje. Třetí místo získal Greaves-Moseley-Liddell na Radicalu SR9 Aer a napravili tak své předchozí nezdary. Naopak do cíle nedorazila stáj Horag Racing a po úspěchu na Monze moc důvodu k radosti nezbylo.

 

Opět jen sedm vozů figurovalo ve výsledkové listině mezi velkými GT vozy. V divizi LMGT1 odjeli závod ve Valencii Ortelli-Ayari z týmu Oreca na Sallenu  S7-R a na druhé v cíli získali náskok 3 okruhů. Stříbro vyjezdili Perazzinni-Cioci-Tavano z týmu Racing Box, který jsme mohli zahlédnou i před týdnem v brně při našem okruhovém mistrovství.

 

Kategorii GT2 vévodili Lieb-Pompidou na voze Porsche 997 RSR GT3 a nechali za sebou i dvě Ferrari 430GT, ve druhém z nich jel Alex Caffi a Denny Zardo, kteří díky tomuto závodu v Brně při italském šampionátu GT vozů chyběli. Bohužel do cíle opět nedorazil Jarek Janiš se Spykerem Audi.

 

Výsledky Le Mans Endurance Series Valencie:

 

Lamy/Sarrazin – Total Peugeot 908 FAP LMP1

Charouz/Mücke/Young – Lola B07/17 Judd LMP1

Deletraz/Fässler-Iradj – Lola B07/10 Audi LMP1

Barbosa/Hall/Short – Pescarolo Judd LMP1

Boullion/Dumas – Pescarolo Judd LMP1

Primat/Tinseau – Pescarolo Judd LMP1

Amaral/De Castro/Burgueno – Lola B05/40 Aer LMP2

Nicolet/Filhol/Jouanny – Courage LC 75 Aer

 

 

Účastníky Le Mans Enurance Series čeká další závod 30. Června na německém Nürnburgringu.

 

Text: Vláďa Rožánek

Foto: LMES 07 / © DDPI – Thierri Bovy, Francois Flamand

 

 


 
 
Fotogalerie:   Brněnská předzvěst GéTéček od V.Rožánka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose