www.car.cz
 

Hrádek pro Schlagera plný novinek. Již o tomto víkendu
     9.5.2007 08:45 - tisková zpráva


            Mistrovství ČR ve sprintrally čeká o nadcházejícím víkendu druhé letošní měření sil. Po uklouzaných Okříškách tentokrát přijde na řadu novinka letošního kalendáře – Thermica Rally Lužické hory, která si za svoji dosavadní historii vysloužila pověst velmi náročné soutěže. Na startu se objeví i smolař úvodního závodu seriálu Eddy Schlager, pro kterého bude soutěž v Hrádku nad Nisou ve znamení dvou podstatných novinek.

 

            Tou nejpodstatnější je změna spolujezdce. Josef „děda“ Sitník, který po Eddyho boku absolvoval první tři soutěže sezóny, z vlastní iniciativy opustil tým a vilémovický jezdec tak musel za něj hledat náhradu. V Hrádku nad Nisou se na sedadlo navigátora posadí další zlínský co-pilot Petr Kolář, který není v rally žádným nováčkem a má za sebou již řadu startů jako jezdec i spolujezdec. Jak se nově složené dvojici Schlager – Kolář bude společně dařit ukáže právě Hrádek.

 

„Našemu amatérskému týmu se nepodařilo zkušeného Josefa Sitníka udržet a nabídnout mu odpovídající profesionální zázemí, které si přál. Je mi to velmi líto, ale mám jisté finanční hranice, které chci a musím dodržet. Angažovanost, um a velký zájem Petra mě ale nadchly. Budu se sice muset chtě nechtě z devadesáti procent přeorientovat na rozpis v českém jazyce, už mi to ale nedělá takové potíže jako dřív,“ říká Eddy Schlager.           

   

            Druhou novinkou je první nasazení nové týmové zbraně – Mitsubishi Lancer sedmé evoluce. V původním plánu sice bylo Hrádek absolvovat s Evo šestkou a Evo sedmičku nasadit až na Eurostroj rally, porucha motoru při předešlém startu v Hustopečích ale nedala vilémovickému týmu jinou možnost, než přípravu sedmičky výrazně urychlit.

 

            Posádka Eddy Schlager – Petr Kolář chce při Rally Lužické hory především dojet až do cíle. Jelikož je pro tým důležitější zúčastnit se domácí rally v Tišnově (také s Evo sedmičkou ve skupině A), nebude výsledek severočeské soutěže pro nově složenou dvojici rozhodující.

 

Na Eddyho s Petrem čeká celkem 8 rychlostních zkoušek o délce 65 km, které budou rozloženy do čtyř sekcí. V cíli na náměstí v Hrádku nad Nisou bude první posádka očekávána v 16:20 hodin.

 

 

 

 Jiří Dokulil, ftr-media

 


 
 
Fotogalerie:   D4 do 2000cmm3 v Brně - V.Rožánek

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose