www.car.cz
 

Vladimír Barvík slavil v Matador cupu i v Českém Krumlově
     10.5.2007 12:15 - tisková zpráva


Rallye Český Krumlov zahájila seriál Matador Cup 2007 vypsaný při Mezinárodním mistrovství České republiky v rallye. Matador Cup již úspěšně probíhá při Mistrovství České republiky v rallye (šampionát ve dvoudenních soutěžích) a na zahájení tak již čeká pouze Matador Cup při Mistrovství České republiky ve sprintrallye, který odstartuje Rallye Lužické hory 12.května 2007.


Do hodnocení Matador Cupu byly v Českém Krumlově započítávány výsledky posádek Emil Triner-Kateřina Achsová (Subaru Impreza Sti), Vladimír Barvík-Josef Bartončík (Mitsubishi Lancer Evo IX), Jan Jelínek-Miroslav Kotěna (Mitsubishi Lancer Evo IX), Václav Stejskal-Josef Král (Dacia Logan) a Jaroslav Kubata-Zdenka Maroušková (Ford Escort RS200).

Pěkné počasí pochopitelně znamenalo, že všechny posádky vyrazily na páteční rychlostní zkoušky na pneumatikách Matador SM-20 určených pro suchý asfalt. Všichni jezdci pilotující produkční vozy využili osmnácti palcové pneumatiky, které jsou letošní novinkou.  Do soutěže nejlépe vstoupili Vladimír Barvík a  Jan Jelínek, kteří spolu bojovali o nejlepší příčku v Matador Cupu a pohybovali se v první desítce absolutního hodnocení Rallye Český Krumlov.

Emil Triner postupně zrychloval a po poslední erzetě páteční etapy mu patřila již jedenáctá příčka v absolutním hodnocení a na nejrychlejší jezdce Matador Cupu ztrácel na bronzové pozici necelou půlminutu. Vladimír Barvík zakončil páteční etapu na sedmé a Jan Jelínek na osmé průběžné pozici absolutního hodnocení. Rozdíl mezi oběma jezdci 3,9 vteřiny sliboval velmi zajímavý souboj o nejvyšší příčku v Matador Cupu během sobotních rychlostních zkoušek. Jaroslav Kubata v páteční etapě dosáhl průběžné 46.pozice a bronzové příčky v hodnocení třídy A7. Čtvrtý ve třídě N1 Václav Stejskal byl klasifikován po páteční etapě na 57.místě.


Pro sobotní rychlostní testy se velmi výrazně změnily klimatické podmínky a tentokrát přišly na řadu pneumatiky určené pro mokrý asfalt. Osvědčené sportovní pneumatiky Matador SM-1 použili nejenom jezdci startující v hodnocení Matador Cupu, ale i mnoho dalších pilotů využívající běžně obutí konkurenčních výrobců.

Třetím časem v úvodním testu sobotní etapy se blýskl Jan Jelínek, který tak zahájil atak vedoucí příčky Matador Cupu. Hned v následujícím třicetikilometrovém testu „Malonty“ však postihl Jana Jelínka defekt levé přední pneumatiky a vzhledem k velké časové ztrátě se posádka rozhodla ze soutěže odstoupit.

A jelikož hned v úvodní sobotní rychlostní zkoušce kvůli technickým problémům odstoupil i Emil Triner, měl Vladimír Barvík cestu k vítězství v hodnocení Matador Cupu velmi usnadněnu. Barvík si z Českého Krumlova vedle vítězství v Matador Cupu odváží osmé místo v absolutním hodnocení a sedmé mezi produkčními vozy. Stříbro v Matador Cupu získal bronzový ve třídě A7 Jaroslav Kubata. Václav Stejskal, který dokončil soutěž jako druhý ve třídě N1, si odváží třetí nejvyšší bodový příděl do Matador Cupu.

Podle výsledků úvodního závodu Matador Cupu v rámci Mezinárodního mistrovství České republiky v rallye je zřejmé, že šanci na zajímavé finanční odměny mají i jezdci s technikou, která nepatří mezi špičkovou. Proto zcela rozhodně stojí za zvážení přihlášení dalších jezdců do Matador Cupu i v průběhu sezóny.
Matador Cup pokračuje nabitým programem hned následující víkend, neboť v okolí Hrádku nad Nisou bude odstartována Rallye Lužické hory.

Promotér seriálu Motorsport Kopecký vypsal pro letošní ročník Matador Cupu atraktivní finanční odměny a posádky mají velmi zajímavé slevy na sportovní pneumatiky Matador. V případě zájmu o dodatečné přihlášení do Matador Cupu kontaktujte promotéra seriálu Motorsport Kopecký.

PR


 
 
Fotogalerie:   Italské cestovní vozy v Brně © V.Rožánek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose