www.car.cz
 

Thed Björk s AUDI DTM v Mostě zajel skvělé časy a chválí BRT
     11.5.2007 23:04 - tisková zpráva


Šestadvacetiletý rodák ze švédského Karlskoga ještě minulý víkend závodil na Knutstorpu a příští víkend jej čeká Mantorp Park. V pauze mezi podniky švédského mistrovství cestovních vozů tedy přijal nabídku startu s vozem AUDI A4 DTM u Bohemia Racing teamu. Hned ve čtvrtek po prvních volných trénincích ochotně poskytl rozhovor a rozhodně se netajil velkou spokojeností.

 

Mostecká trať se mi velice líbí. Dokonce bych řekl, že je hodně podobná některým švédským okruhům. Není moc dlouhá, je tu několik nerovností, ale je mi příjemná. Skutečně mám dobrý pocit, že je podobná těm našim,“ řekl Thed v úvodu povídání v týmovém stanu.

 

Další věcí, která jej velice zaujala, byla atmosféra, která v Bohemia Racing Teamu panuje. „Upřímně řečeno mě překvapilo jak tým funguje na vysoce profesionální úrovni. Mechanici jsou naprosto perfektní, vše je skvěle organizováno a připraveno po stránce technické i co se týče práce s elektronikou a daty z telemetrie. Dokonce bych si troufl říct, že tenhle tým je na tom po této stránce lépe, než některé týmy, které jezdí švédské mistrovství. Je mi tady zkrátka dobře a cítím se v téhle společnosti velice příjemně.“

 

Björk si také pochvaloval vůz, s nímž v Mostě odtestoval několik desítek ostrých kol. „Tenhle speciál  z DTM je skutečně fantastické auto pro závodění. Silou akcelerace, brzd, chováním podvozku. Startoval jsem s takovým strojem v DTM a znám ho dobře. Doma v šampionátu koneckonců také jezdím s AUDI,“ vysvětlil pilot, jehož dosažené časy v Mostě naznačují, že v kvalifikaci pro sobotní tříhodinový závod pro něj nebude problémem získat Pole Position.

 

„Samozřejmě by se mi líbilo, kdybych tomuhle týmu pomohl k vítězství. Myslím, že je to možné a proto jsem taky pozvání přijal. Budeme pro to dělat maximum,“ uzavřel Thed Björk. 

 

(10.5. 2007) PR


 
 
Fotogalerie:   Závody do vrchu Triola Cup v Horním Jiřetíně foto Miloš Jenčík

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose