www.car.cz
 

Jan Kopecký testoval na šotolině v Itálii na Rallye Sardinia
     14.5.2007 06:40 - tisková zpráva


FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP
Rallye Sardinia, Itálie

Neděle, 13.května 2007, Olbia

Dvoudenním testem v Itálii pokračovaly přípravy Czech Rally Teamu Kopecký na Rallye Sardinia. Kompletní tým dorazil do dějiště soutěže s časovým předstihem, neboť před startem soutěže Czech Rally Team Kopecký naplánoval dvoudenní test v dějišti rallye, aby vůz Škoda Fabia WRC nastavil pro italskou šotolinovou soutěž.

Pilot Jan Kopecký měl k dispozici dva přibližně čtyřkilometrové úseky, které velmi věrně napodobovaly rychlostní zkoušky Rallye Sardinia. Jeden z úseků byl techničtější, střídaly se na něm zatáčky s mnoha převýšeními. Druhý byl naopak výrazně rychlejší. Během sobotního i nedělního testu získal Czech Rally Team Kopecký mnoho informací před startem rallye a podařilo se najít vhodné základní nastavení vozu Škoda Fabia WRC ještě před startem oficiálního shakedownu.

V úvodu sobotního testu jsme vycházeli z nastavení, které jsme použili v Portugalské rallye. Velmi rychle jsme však od této varianty ustoupili, neboť dle poznatků Jana nebylo nastavení z Portugalska pro italskou šotolinu vhodné. Jan začal s techniky usilovně pracovat na individuálním setupu pro Rallye Sardinia. Během sobotního testu se podařilo vůz Škoda Fabia WRC naladit pro techničtější úseky a v neděli si Jan drobnými změnami vyladil nastavení i pro rychlé pasáže.

S výsledky testů jsme spokojeni, mohli jsme se maximálně soustředit na detaily, neboť vůz Škoda Fabia WRC fungoval naprosto bez jakýchkoliv technických problémů. Nyní se tým zaměří na kompletní kontrolu vozu a posádku pochopitelně čekají před startem soutěže seznamovací jízdy,“ řekl po testu vedoucí týmu Josef Kopecký.

Velmi jsem přivítal dvoudenní test na Sardinii, neboť odpovídající podmínky nelze v České republice připravit. Ačkoliv můžeme čerpat ze zkušeností z loňského startu, přesto je test v místních podmínkách nenahraditelný. Místní šotolina je specifická, stejně jako rychlostní zkoušky. Velmi rychle se na trati vyjedou koleje a především na krajnicích je třeba velké opatrnosti. Během testu jsme pracovali především na nastavení podvozku a z jízdních vlastností vozu Škoda Fabia WRC mám velmi dobrý pocit.

V loňském roce nás hned na úvodní rychlostní zkoušce zastavil vadný snímač otáček, proto bych velmi rád v letošní Rallye Sardinia absolvoval všechny tři etapy kompletní,“ doplnil Jan Kopecký.


www.CzechRallyTeam.com


PR


 
 
Fotogalerie:   Rally Lužické hory 2007 - foto Radek Rochelt

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose