www.car.cz
 

Octávia cup: Soutěžák Kopecký vzpomíná na staré časy
     tisková zpráva


Došek opět úřadoval, má pole position
 
Příjemné sobotní dopoledne přivítalo na startu první kvalifikační jízdy dvacítku pohárových octavií. Velice brzy se také ukázalo kdo na přípravě přes zimu pracoval nejdůkladněji. Pole position pro nedělní sprint získal František Došek, druhou pozici na roštu získal až v odpolední jízdě Jan Kopecký a třetí na startu bude stát Michal Matějovský.
 
Nejrychlejší čas dne, 1:44:010 se Doškovi podařilo zajet brzy po zahájení prvního měřeného tréninku. Mělnický pilot oproti loňsku změnil stáj a také barvu vozu z červené na žlutou. Jak je jeho zvykem, nepřikládal tréninkovému úspěchu žádnou zvláštní důležitost. "Jsou to závody, odpoledne se ještě může něco změnit, důležitější bude zítřek," říkal skromně v boxu. Na dalších místech se pořadí postupně měnilo a mladému Matějovskému po skončení první kvalifikace patřila dokonce druhá příčka. "Snažil jsem se, dokonce jsem to kolo jel s tím, že by se mohlo povést a vyšlo to," přiznal jezdec.Třetí skončil v dopolední jízdě Dostál, čtvrtý Kopecký, pátý mladý Rosina, šestý Brejla a sedmý Ivan Vršínský.
 
Odpolední měřený trénink přinesl ještě několik změn. Vzhledem k tomu, že se spíše ochladilo, neplatilo pravidlo o horkých motorech, které už nezrychlí a v pořadí došlo ještě k několika změnám. Soutěžák Kopecký si vzpomněl na staré časy a vyjel si zmíněné druhé místo. Dopředu se dostal i Rosina, když dopolední čas dokázal vylepšit ještě o dvě desetinky.
 
Prvních deset jezdců je opět v jediné sekundě. Pole je neuvěřitelně vyrovnané. Ještě sedmnáctý Kresta najel čas jen o necelé dvě sekundy za prvním Doškem. Do poháru opět vstoupil Martin Zajíček, který původně startovat neměl, ale využil volného vozu po Danielu Šormovi, jemuž osobní důvody nedovolily startovat a omluvil se. Martin, který v octavii seděl naposledy loni v Brně, najel až dvacátý čas, ale mnohem víc čeká od ostrých závodů.
 
Na start nedělního sprintu si tedy jezdci stoupnou v pořadí Došek, Kopecký, Matějovský, Rosina jr., Dostál, Brejla, Vršínský, Bohuslav, Janák, Gottwald a Jupa. Dvanáctý Jaroslav Páral z Bohemia Racing Teamu
si vedl nejlépe z nováčků v poháru. Sprint startuje v půl jedenácté dopoledne, hlavní závod pak odpoledne ve 14 hodin a 40 minut.
 
(15.5. 2004)
tisk info
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fotografie, audio a video záznamy ze závodů Česká pojišťovna - Škoda Octavia Cup 2004 jsou na internetových stránkách www.cp.octaviacup.cz

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose