www.car.cz
 

Tom Kotek si při ME ve Francii upevnil postavení nejrychlejšího jezdce Divize 2.
     16.5.2007 15:58 - tisková zpráva


Rallycrossový reprezentant Tom Kotek si při druhém závodu Mistrovství Evropy upevnil postavení nejrychlejšího jezdce Divize 2.
 
Po vítězství v portugalském Montalegre, kdy Kotek všechny přesvědčil o tom, že se se svou Hondou Civic Type-R již dokonale sžil a že to s úmyslem získat evropský titul myslí vážně, potvrdil své kvality i ve Francii,  kde dokázal porazit  i  celou řadu domácích jezdců startujících s výkonnějšími vozy upravenými podle benevolentnějších předpisů.

Během rozjížděk se náš reprezentant prokousával postupně z pátého místa až na druhé (z celkem 23 jezdců). Druhé místo se Kotkovi podařilo uhájit i v nájezdu do první zatáčky  finálové jízdy, když odrazil útok loňského mistra Evropy Romana Častorala.

V další zatáčce se na Kotka nalepil místní borec Nazaire Quincé, který se o předjetí pokoušel až do chvíle, kdy byli oba odmávnuti šachovnicovým praporem. Kotek tedy druhé místo ustál a měl z něj ještě větší radost než z předešlého vítězství.


Po dvou závodech Mistrovství Evropy má Kotek 37 bodů,  druhý  Padgurskis ztrácí 11 bodů  a třetí Častoral 12.
 

 

Petr Kotek


 
 
Fotogalerie:   Tříhodinovka v Mostě od Miloše Jenčíka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose