www.car.cz
 

Předzvěst novinek na našem trhu . AUTOSALON BRNO 2007 se blíží
     16.5.2007 16:02 - tisková zpráva


Jaké novinky nám představí výrobci automobilů na letošním AUTOSALONU BRNO 2007 naznačil již první letošní prestižní evropský autosalon v Ženevě. Do červnového termínu však výrobci zcela jistě připraví i celou řadu dalších překvapení. Přesto některé novinky jsou již jisté. A co tedy uvidíte v jednotlivých expozicích brněnského výstaviště na vlastní oči?
 
 

  Čeká na vás například Audi A5. Dynamické, elegantní kupé s moderním designem je vybavováno nejen výkonnými motory FSI a TDI, ale také díky zcela nově vyvinutému preciznímu podvozku a široké řadě inovativních prvků luxusní výbavy patří k moderním cestovním vozům nejvyšší třídy touring coupé. 

  Sportovní variantou doplňující modelovou řadu je pak Audi S5, které ke svému pohonu používá motor V8 FSI.

  Modelem Passat BlueMotion automobilka Volkswagen demonstruje, že minimalistické nároky na spotřebu paliva jsou splnitelné i u vozů vyšších tříd. Ačkoliv může dosáhnout rychlosti až 193 km/h, spokojí se tato nejekonomičtější verze Passatu v provedení limuzína s pouhými 5,1 litru paliva na 100 km (CO2 = 136 g/km) a v provedení Passat BlueMotion Variant 5,2 litru (CO2 = 137 g/km).
 

  Vůz BMW M3 Concept se od běžných kupé řady 3 liší celou řadou úprav karosérie. Zcela nové nárazníky doplňuje nová kapota, vnější zpětná zrcátka, originální výdechy na blatnících a devatenáctipalcová kola. Střešní panel je vyroben z kompozitního materiálu vyztuženého uhlíkovými vlákny. Pod kapotou se skrývá osmiválcový zážehový motor. 

  Volkswagen začne nabízet již třetí generaci vozu Golf Variant – verzí Variant bylo od roku 1993 vyrobeno více než 1,2 milionů kusů. S motorem TDI o výkonu 77 kW (105 k) spotřebuje jen 5,2 litrů paliva na 100 km při emisích CO2 137 g/km. Objem zavazadlového prostoru činí 1 550 litrů.

  V plné parádě se předvede také Ford Mondeo třetí generace, a to pravděpodobně hned ve třech karosářských verzích (jako čtyřdveřový sedan, pětidveřový liftback a kombi). Nabídka pohonných jednotek sestává ze čtyř vznětových motorů Duratorq TDCi a pěti zážehových motorů Duratec o výkonech od 74 do 162 kW. Pěti a šestistupňové manuální převodovky Durashift doplní nová šestistupňová samočinná převodovka. Novinkou bude zážehový motor 2.3 Duratec s výkonem 118 kW. 

  Dlouho očekávána je premiéra vozů Hyundai i30, které se budou vyrábět v ČR po dostavbě nové továrny v Nošovicích.

  Letos v Ženevě získal cenu „Kabriolet roku 2007“ (Cabrio of the Year 2007) nový Opel GT. Atraktivní roadster s vpředu podélně uloženým přeplňovaným motorem s přímým vstřikováním benzinu o výkonu 246 koní dokáže zrychlit z 0 na 100 km/h za 5,7 s a maximální rychlost má hodnotu 230 km/h. Opel GT bude mít v ČR svou oficiální premiéru právě na AUTOSALONU BRNO 2007.
 

  Nový hatchback Fabia se bude snažit navázat na úspěšnost svého předchůdce, který se u nás stal v uplynulých letech nejprodávanějším modelem. Pětidveřový zástupce třídy malých vozů nabízí ještě více vnitřního prostoru než předcházející model, a to jak pro cestující, tak i pro jejich zavazadla. Sedm pohonných jednotek, z toho čtyři benzinové a tři naftové, s rozpětím výkonů od 44 do 77 kW, by měly zcela pokrýt požadavky zákazníků ve třídě malých vozů. Nová generace vozů Fabia si zachovává kromě jiného i nízké hodnoty emisí CO2 (od 120 g/km). 

  Peugeot 4007 je prvním vozem SUV tohoto francouzského výrobce. Přední maska s typickými rysy divoké šelmy má vyjadřovat sílu a sportovní charakter vozu, podvozkové části jsou pak upravené s ohledem na potenciál nového dynamického a ekologického motoru 2.2 HDI FAP (115 kW a 380 Nm). 

  Svou identitu si zachovává i modelová řada Citroën C-Crosser, která je rovněž prvním vozem SUV této značky a s Peugeotem sdílí identický podvozek. Originální design stylizovaných chromovaných šípů továrního znaku na masce propůjčuje modelu C-Crosser vlastní identitu.

  Suzuki přidělala na svůj model SX 4 kufr a rázem tak bude konkurovat malým sedanům, jako je například Renault Thalia, Fabia Sedan, nebo Dacia Logan. Pod kapotou bude motor 1,6 litru o výkonu 79 kW s variabilním časováním ventilů.
 Mercedes-Benz má jako hlavní novinku letošního roku třídu C. V rámci ekologických verzí Bluetec, na které se u Mercedesu zaměřují, dokáže například model C220 i ve spojení se silným turbodieselem (125 kW, 400 Nm) spotřebovat jen 5,5 litru paliva na 100 km jízdy a plnit emisní normu Euro 6, která bude platná někdy od roku 2015.
 
 
Autosalon 2007

 

více i s obrázky zmíněných vozů zde:


 
 
Fotogalerie:   Příběh ohořelého Chevroletu

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose