www.car.cz
 

Lužická bedna mezi mládežníky pro Martina Bujáčka
     17.5.2007 08:52 - tisková zpráva


V malebné krajině pohraničního Hrádku nad Nisou pokračovalo druhým podnikem MIO GPS Mistrovství ČR ve Sprintrally. Nedílnou součástí tohoto šampionátu je také Pohár mládeže, jehož pravidelným účastníkem je Martin Bujáček, rodák z Uherského Brodu. Už před startem bylo jasné, že to bude mít Martin hodně těžké – o soupeře více, aprílové počasí a o 300 kilogramů těžší vůz než Honza Černý a Martin Semerád.

VIDEO z Lužické rallye zde

Na mladé jezdce čekaly podle harmonogramu čtyři měřené testy o celkové délce téměř 33 kilometrů, ale jak je známo, člověk míní, život mění, takže vše bylo jinak. Po kolizi Jakuba Brázdy, který trefil plynovou přípojku byla rychlostní zkouška zrušena a na ostatní posádky čekalo přidělení náhradních časů. Počet „ostrých“ kilometrů se tedy scvrkl na něco málo přes dvaadvacet, což znamenalo, že každé zaváhání bude tvrdě trestáno nesmazatelnou ztrátou. 

Hned na první vložce přišel Martin o jednoho konkurenta v boji o mistrovské body. Jakub Urban utrhl kolo a pro něj X. Thermica Rally Lužické Hory skončila.Rally začala velmi těžce, když hned na první rychlostní zkoušce bylo hodně vody a tak se jelo hodně opatrně. Navíc se nám první runda nepočítala. Na druhé vložce stále pršelo, ale ke konci už svítilo slunce, nicméně stále bylo hodně mokro. Následovaly ty stejné RZ, ale tentokrát se nám už započítaly a hned RZ3 byla zrušená, když po havárii hořel plyn. Na RZ4 se nám podařilo zajet třetí čas a na druhého Martina Semeráda jsem ztratil zhruba 2 sekundy.“

Na technické trati se začala projevovat „nadváha“ Škody Fabie a Martin s Billym jednoduše nestačili. „Po servisu se přejíždělo k Frýdlantu na 4. RZ bez servisu a opět se nám RZ5 a RZ6 nepočítaly do hodnocení a tak to bylo hlavně o seznámení s tratí. Na druhých průjezdech stejných RZ jsme zajeli dva třetí časy a nakonec nám patřilo 3. místo v Poháru mládeže zhruba 40 sekund za Honzou Černým a asi 9 sekund za Martinem Semerádem.“říká závěrem Martin Bujáček, který se již chystá na další závod Poháru Mládeže.

Pohár mládeže po dvou podnicích:

1. Jan Černý – Ivan Hrubý VW Polo 1,4 16V 40 bodů
2. Martin Bujáček – Billy Latif Škoda Fabia 1,4 27 bodů
3. Martin Semerád – Bohumil Ceplecha VW Polo 1,4 16V 15 bodů
4. Jakub Urban – Pavel Urban Škoda Felicia 1,4 12 bodů

 

Michael Daněk


 
 
Fotogalerie:   Lužická rallye , foto Jiří Rohlena

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose