www.car.cz
 

Jiroutová s Minaříkovou chtějí i v Brně projet cílem
     tisková zpráva


Cíl pro Autotec rally: Projet rampu z obou stran
 
Druhý závod seriálu mistrovství České republiky v rallysprintech absolvuje při IV. Autotec rally Brno dvojice Renáta Jiroutová,  Michaela Minaříková na voze Peugeot 106 XSi ve třídě N do 1400 ccm. Při premiérovém vystoupení na Rally Vysočina v Okříškách dojela tato dámská posádka na dvanáctém místě ve své třídě. Při sobotním rallysprintu v okolí Brna se představí se startovním číslem 104.
 
„S výsledkem v Okříškách jsem byla spokojena. Snažila jsme se jet hlavou, protože jsem jednak nechtěla rozbít auto a jednak jsme závod potřebovala dojet kvůli zápočtu na mezinárodní licenci pro spolujezdkyni Míšu Minaříkovou. Peugeot neboli náš Bobík, jak mu říkáme, šlapal jako hodinky. Ani jednou nezazlobil. Jediná potíž byla, že jsme z pneumatiky někde urvali těžítko a jeli jsme s nevyváženou pneumatikou. V Okříškách byla důležitá volba pneumatik. Věřili jsme, že dojedeme, protože smůlu jsme si již vybrali týden před závody při testování auta, kdy jsme zlomili levou poloosu,“ vrátila se k březnovému vystoupení v Okříškách Renáta Jiroutová.
 
Na brněnský závod je v nejslabší objemové třídě přihlášeno celkem třináct posádek. „Na Autotec rally se velmi těším, především na novou rychlostní zkoušku. Loni jsem jela brněnský rallysprint jako navigátorka s Robertem Mikulkou. Bohužel nás technická závada odstavila již po druhém rychlostním testu.  Brno se mi jako závod velmi líbí a ráda se zde vracím. Doufám, že zde letos nebude takové vedro jako loni,“ uvedla osmadvacetiletá pilotka.
 
Sympatická jezdkyně odhaduje své šance v okolí Brna střízlivě.  „V Okříškách jsme si dojeli pro 12. místo ve své třídě. S výsledkem jsem byla spokojena, protože jsme si splnili to, co jsme si předsevzali. Pro Brno platí stejný cíl, projet rampu z obou stran. Spolupráce s Míšou Minaříkovou je naprosto skvělá, musím ji pochválit. Je to klidný a rozvážný člověk, kterého vedle sebe potřebuji,“ uzavřela Jiroutová.

Brněnská Autotec rally 2004 startuje v sobotu 15. května, na posádky čeká 300 km dlouhá trať, která obsahuje 8 rychlostních zkoušek na čtyřech úsecích v celkové délce 75 km. První vůz startuje před brněnským Výstavištěm v 8 hodin, cíl jednodenní sprintrally je plánován na 16.30 hodin.

tisk info

ZLIN PRESS production 

 
 

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose