www.car.cz
 

Seriál americký chopper - můžete vidět v televizi
     17.5.2007 14:08 - tisková zpráva


Seriál americký chopper

 

HLAVNÍ HRDINOVÉ

 

PAUL TEUTUL STARŠÍ

Jeho newyorský obchod za sebou má sice jen osm let existence, nicméně Paul Teutul starší miluje motorky již od sedmdesátých let, kdy jej inspirovaly takové filmy jako Easy Rider nebo The Wild One s Marlonem Brandem v hlavní roli. Mezitím pracoval v ocelářství a podařilo se mu vybudovat úspěšnou firmu Orange County Ironwork. Právě úspěch v podnikání umožnil Paulovi naplno se věnovat své vášni, tedy motorkám, které nejprve stavěl ve svém volném čase. V roce 1999 najal svého syna Paula mladšího, který se stal hlavním konstruktérem a designérem nové firmy: Orange County Choppers (OCC).

 

         Všichni tři Paulovi synové dnes pracují buď v ocelářství nebo v motorkářské dílně. Danny (26) je generálním manažerem ocelárny a otcem 2leté dcery Gabriely. Paul mladší (28) je hlavním návrhářem a konstruktérem v OCC. Michael (24) má na starosti objednávky a obstarávání součástek v OCC. Dcera Kristin (21) navštěvuje zdravotní školu v Rochesteru, stát New York.

 

PAUL TEUTUL mladší neboli Paulie

Paul mladší se narodil s kusem oceli v krvi. Od 12 let trávil letní prázdniny u otce v ocelárně a osvojoval si techniky a postupy, které později použije při výrobě motocyklů. Při škole navštěvoval konstruktérský kurs, díky němuž své schopnosti ještě zdokonalil. Když vystudoval, nastoupil nejprve do ocelárny, kde měl na starosti výrobu profilů. Otec se v té době čím dál víc věnoval stavění motocyklů a v jednom okamžiku syna požádal, zda by mu v tom nepomohl. Tehdy si Paul starší povšiml synova neobyčejného talentu, takže Paulie s otcovým požehnáním opustil práci v ocelárně a začal se naplno věnovat motorkám – v roce 1999 tak vznikla firma Orange County Choppers. Téhož roku otec se synem představili své motorky v Daytoně a jejich stroje vyvolaly obrovský zájem.

 

ORANGE COUNTY CHOPPERS (OCC)

Když se řekne Orange County, většina z vás si asi vybaví slunnou Kalifornii, nicméně svou Orange County má i údolí řeky Hudson. A právě zde, konkrétně ve městě Rock Tavern ve státě New York, najdete Orange County Choppers – zhruba 120km na sever od New Yorku. Na profesionální bázi funguje tato firma od roku 1999, přičemž původně začínala jako přidružená výroba ocelárny Orange County Ironworks, kterou před téměř 30 lety založil motorkář Paul Teutul starší. OCC se naplno uvedla na motorkářské scéně při festivalu Daytona Biketoberfest v roce 1999, kdy představila klasický model choppera s názvem „True Blue“ – ten byl ještě postaven ve sklepě domu Paula staršího. Následovaly další významné modely – Spider Bike, který si koupil hudebník Wyclef Jean z Fugees. Dalším zajímavým kusem byl Jet Bike, který byl postaven k poctě amerických vojáků v Afghánistánu.

 

Dnes je Orange County Choppers mezinárodně uznávanou firmou. V roce 2002 byla oceněna časopisem American Iron Magazine jako jedna z 12 nejlepších světových firem věnujících se konstrukci motocyklů. Podobně figuruje mezi 19 nejvýznamnějšími výrobci v knize Haut Motor: The Art of the Chopper. Choppery postavené OCC se objevily i na obálkách různých magazínů, jako jsou American Iron, Freeway (Francie), Norsk Biker Journal (Norsko), Street Chopper a V-Twin Motorcycles.

 

MICHAEL TEUTUL, „Mikey“

Mikey (24) je takové děvče pro všechno – zvedá telefony, vynáší odpadky, expeduje rámy, odhazuje sníh. Nelze však říct, že by nějakou z těchto činností zvládal bůhvíjak dokonale a jeho ledabylý přístup je často zdrojem nejedné komické situace.

 

VINCENT DEMARTINO, „Vinnie“

Paul mladší spoléhá hlavně na Vinnieho při budování náročných motorek. Vinniemu je 30 let a poslední rok své profesionální kariéry strávil právě v OCC. Vinnie má plnou Paulovu důvěru, cestuje na většinu exhibicí a veletrhů, kde zastupuje OCC.

 

CODY CONNLEY

Codymu je teprve 16 a v OCC je pečený vařený. Sice stále ještě chodí do školy, nicméně ve svém volném čase pomáhá v OCC, aby se něco naučil. Nedávno OCC postavili tzv. „Cody Project“, což byl zelený chopper s chromovanými stupačkami. Cody ho postavil sám pod vedením svého učitele Paula mladšího.

 

CRAIG PILIGAN, výkonný producent, Pilgrim Films and Television, Inc.

Craig pracoval nejprve jako redaktor ve zpravodajství BBC, CNN a ABC, poté se vrhl na televizní produkci. V roce 1991 produkoval pro Genesis Entertainment několik reality show – Nouzové volání, Příběhy dálniční hlídky – druhá jmenovaná se dočkala více než 600 epizod.

 

V roce 1996 si Craig založil vlastní společnost Pilgrim Films and Television Inc (PFTV), která v současné době produkuje řadu pořadů pro Discovery Channel – zároveň spolupracuje na důvěrných vládních programech, které jsou vysílány v režimu tajné.

 

         V roce 1999 se Craig připojil k Marku Burnettovi jako společný producent nového pořadu, který Mark právě prodal CBS. O tři měsíce později se ocitl na ostrově u Bornea, kde se točila reality show Trosečník. Finále této soutěže sledovalo 55 milionů lidí, což je v dějinách ne-sportovních pořadů na CBS rekord. Craig pak pracoval na Nejhorším scénáři, což je show, která vznikla podle stejnojmenné knihy – rovněž dělal speciální dokumenty pro Discovery Channel o CIA.

 

Vedle toho je Craig spoluautorem knihy „Špionův průvodce“, kterou napsal společně s H. Keith Mentonem, historikem specializujícím se na CIA. Společně se Simonem Cowellem je Craig výkonným producentem seriálu Amor, který běží na CBS.

 

 

AMERICKÝ CHOPPER poběží premiérově na Discovery Channel každou sobotu od 20 hod. Repríza se vysílá následující den - každou neděli od 18 hod.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Brisk WRC 01

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose