www.car.cz
 

Jan Kopecký před startem zrádné Rallye Sardinia 2007
     17.5.2007 19:38 - tisková zpráva


FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP
Rallye Sardinia, Itálie

Čtvrtek, 17.května 2007, Olbia

Mistrovství světa v rallye se vrátilo na evropský kontinent, kde bude šampionát nejlepších soutěžních pilotů pokračovat na Sardinii. Prašné šotolinové cesty, které lemují velké kameny, budou náročné pro posádky, ale především pro soutěžní automobily. Jemný písek zakrývající tvrdý kamenitý podklad úzkých a technických tratí může být velmi zrádný.

Během tří etap čeká na posádky celkem osmnáct rychlostních zkoušek o délce více než 340 kilometrů a v každé z etap absolvují jezdci po šesti erzetách.
Čtvrtečního oficiálního shakedownu se zúčastnila i posádka Jan Kopecký-Filip Schovánek, která do soutěže odstartuje s vozem Škoda Fabia WRC v barvách Czech Rally Teamu Kopecký.

Kompletní tým dorazil do místa soutěže s týdenním předstihem, neboť v pečlivé přípravě na Rallye Sardinia byl zahrnut i dvoudenní test v lokálních podmínkách. Jan Kopecký spolu s techniky Czech Rally Teamu Kopecký pracoval na vhodném nastavení vozu pro specifické rychlostní zkoušky Rallye Sardinia. S výsledkem testu je Jan Kopecký velmi spokojen, neboť vůz Škoda Fabia WRC se ovládá na italské šotolině velmi dobře v technických i rychlých pasážích.

Během dvoudenního testu se nám podařilo nalézt velmi dobré nastavení vozu Škoda Fabia WRC. Toto nastavení jsme pochopitelně využili již pro dnešní oficiální shakedown. V úvodních dvou průjezdech jsme zvolili použité pneumatiky, neboť jsme považovali tyto průjezdy za seznamovací.

Pro třetí průjezd nám bylo doporučeno dodavatelem pneumatik speciální obutí, se kterým máme minimální zkušenost z loňské Řecké rallye. S tímto modelem pneumatik jsme absolvovali třetí průjezd, ale nebyl jsem vůbec spokojen. Ačkoliv pneumatiky vyžadují výraznější změny v nastavení vozu i ve stylu jízdy, přesto jsme je otestovali ještě ve čtvrtém průjezdu. Bylo znatelné, že tento typ pneumatik je vhodnější pro vyprášenou trať s tvrdším podkladem.

Ovládání vozu na těchto pneumatikách je však nepřesné a proto budeme během Rallye Sardinia obouvat na vůz Škoda Fabia WRC nám vyhovující šotolinové pneumatiky našeho dodavatele a pouze dle aktuálních klimatických podmínek budeme volit z různých variant směsí,“ řekl po oficiálním shakedownu pilot Jan Kopecký.

Úvodní rychlostní zkouška Rallye Sardinia nazvaná „Crastazza“ o délce třicet jedna kilometrů bude odstartována v devět hodin a čtyřicet tři minut.


www.CzechRallyTeam.com
PR


 
 
Fotogalerie:   Brisk WRC 01

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose